UĞUR İSTANBULLU

Artvin’in Hopa ilçesinde, 27 Ağustos’ta bir vatandaşın ihbarı üzerine tır dorsesinde bulunan 33 attan biri, dün akşam; tedavi için gönderildiği Samsun’a ulaşamadan öldü. Öte yandan; Hopa’da tır parkına indirilen ve bakımları orada süren atların sağlıklı olduğu, ruam hastalığına yönelik yapılan testlerin negatif çıktığı öğrenildi.

Hopa’da mekanik bakım için gittiği yerde at taşıdığı fark edilerek ihbar edilen tırda bulunan ve tır parkına indirilen atlar ile onlara destek veren hayvanseverlerin bekleyişi sürüyor. Tırda bulunan 33 attan üçü ölü doğum yaptı. Atlara destek veren hayvanseverler, düşük yapan atlardan birinin dün akşam tedavi için Samsun’a gönderildiğini ancak hayvanın kent girişinde hayatını kaybettiğini bildirdi.

“KURU ALANA ALDIK. ŞU ANDA DAHA GÜVENDELER VE DAHA RAHATLAR”

Atların hayatta kalması için mücadele eden ve bakımlarına destek veren Hopalı hayvanseverlerden Tuğçe Öztürk, “Bireysel beslenme ve tedavi gönüllüsüyüm. Birinci vakada da burudaydım, nöbetteydim. Gördüğünüz gibi atları kuru alana aldık. Bulundukları bölge perişan, sulak, bataklık içindeydi daha güvendeler şu an, daha rahatlar. Dün itibariyle mesai çıkışı ruam testleri sonuçlandı. Sonuçlar negatif. 33 attan 23’ünün çipli 10 tanesinin çipsiz olduğu tespit edildi” dedi.

Kaynak: anka