UĞUR AYDIN

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün; Gümüşhane’de bir kişinin polis tarafından dur ihtarına uymadığı iddiası ile boynundan vurulmasını, “Gümüşhane ve Kelkit insanı arkasından ateş edilecek insanlar değildir” sözleri ile değerlendirdi.

Gümüşhane’de polisin dur ihtarına uymayan motosikletli sürücüsü Murat G.’nin (24) arkasında yolculuk yapan Serkan G. (30) isimli kişi, polisin ateş etmesi sonucu boynundan vurulmuştu. Ağır yaralanan S.G., tedavi altına alınırken, vatandaşlar olayı Kelkit İlçe Emniyet Müdürlüğü önünde protesto etti. Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Feramuz Üstün, memleketinde yaşanan olayı, yaptığı açıklama ile değerlendirdi:

“Gümüşhane’nin Kelkit ilçesinde, polis noktasında, ‘dur’ ihtarına uymadığı için ateş edilerek boynundan vurulup şehir hastanesinde yaşam mücadelesi veren Serkan yeğenimizin durumunun iyiye gitmesi için dua ediyoruz. Temennilerimiz bu yönde inşallah sağlığına kısa sürede kavuşacaktır.

Maalesef, atmosfer öyle bir oluştu ki; özellikle İçişleri Bakanlığı’nın açıklamalarına baktığımız zaman ortamın Kurtlar Vadisi seti gibi olduğu, Sayın Bakanların kendilerini Polat Alemdar gibi hissettiği bir dönemde, polislerin de bu atmosferden etkilenerek ateş etmesi hepimizi ürpertti.

Gümüşhane ve Kelkit insanı arkasından ateş edilecek insanlar değildir. Polisine, askerine zarar gelmesin diye canını verecek insanlardır. Gümüşhane’nin valisi, başta Kelkit Kaymakamı olmak üzere büyün kaymakamları toplayıp bu yaşadıkları ilin, yaşadıkları bölgenin insanı hakkında bilgi vermesi gerekiyor. Bu insanların arkadan kurşun atılacak insanlar olmadığını öğretmesi, anlatması gerekiyor.

Ben tepki gösteren Kelkitli hemşehrilerimin de tepkilerini ölçülü biraz önce saydığımız hassasiyetler çerçevesinde olması gerektiğini; hata yapanlarla ilgili gerekli araştırmaların ve incelemelerin takipçisi olacağımızı, bizim de soruşturmaları takip edeceğimizi, bunun arkasını bırakmayacağımızı bilmesini istiyoruz.”

 

Kaynak: anka