HASAN KÜÇÜK

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli; Adana, Antalya ve Mersin'de orman yangınları olduğunu duyurdu. Pakdemirli; yangınlara 3 uçak, 16 helikopter ve 41 arazöz ile müdahale edildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada; yangınlara ilişkin bilgi verdi. Pakdemirli’nin mesajı şöyle:

“Sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde. Vatandaşlarımızı ormanlarda daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Kahramanlarımız bu sabah başlayan Adana Pozantı ve Sarıçam, Antalya Kaş, Mersin Gülnar orman yangınlarına 3 uçak, 16 helikopter, 41 arazöz ile müdahale ediyor, İHA’lar saha ekiplerine anlık bilgi aktarıyor. Ayrıca yine bugün başlayan Adana Pos, Diyarbakır Hani, Kastamonu Taşköprü, Hatay Arsuz orman yangınları, büyük bir özveri ile kontrol altına alındı; soğutma çalışmaları devam ediyor.”

MERSİN’DE EVLERİN BOŞALTILMASI GÜNDEMDE

Mersin’deki orman yangını, Gülnar ve Aydıncık ilçe sınırlarında sürüyor. Sabah saatlerinde başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle büyüdü. Alevlere karadan ve havadan müdahale ediliyor.

Edinilen bilgiye göre yangın, Pembecik Mahallesi’nin yüksek kesimlerinde, Çınar mevkiinde başladı. Arazinin dağlık olması, söndürme çalışmaların güçleştirirken; yangının yerleşim yerlerine ulaşmaması için yoğun çaba harcanıyor. Bölgedeki bazı vatandaşların, yangının daha da yayılma riskine karşı evlerini boşalmak üzere hazırlık yaptığı öğrenildi.

Kaynak: anka