Mersin'de 19 Mayıs coşkusu, Mezitli’den başlayarak tüm kenti sardı. Mezitli Soli Pompeiopolis Antik Limanında başlayan konvoyda Mersin Büyükşehir, Mezitli ve Yenişehir Belediye Başkanları, Mersinlileri selamlayarak, bayramlarını kutladı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı coşkusu, büyük bir konvoyla tüm Mersin'e yayıldı. Mezitli Soli Pompeiopolis Antik Limanında başlayan konvoyda Başkan Neşet Tarhan ve eşi Sembol Tarhan'la birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Yenişehir Belediye Başkanı Abdullah Özyiğit, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Gülcan Kış, CHP Mersin İl Başkanı Adil Aktay, Mezitli İlçe Başkanı Ahmet Serkan Tuncer, Yenişehir İlçe Başkanı Tayyar Tahiroğlu, Mersinlileri selamladı.

Mersin Motorsiklet Spor Kulübü, Mersin Çukurova Klasik Otomobilciler Derneği, Mersin Bisikletli Gezginler Derneği, Mersin Bisiklet Derneği, Red Warrios Turkey, Retrovos, Vosteam Mersin, Mersin Off Road Kulübü, Mersin Karavan Birliği, Mezitli Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü sporcuları, Mezitli Kent Konseyi Bisiklet Takımı yaklaşık 20 kilometre boyunca meşale ve ışık şovları ile konvoya eşlik etti. Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ayhan Kızıltan da klasik bir otomobille konvoya katıldı.

Mezitli Belediyesi çalışanlarının dev Türk bayrağı açtığı alanda, sahilde hazırlanan dev 19 Mayıs Meşalesini Başkan Seçer, Başkan Tarhan ve Başkan Özyiğit birlikte yaktı.

Marşlar ve şarkılar eşliğinde Mezitli’den başlayarak, tüm kenti dolaşan bayrak seline Mersinliler, yol kenarlarından, cam ve balkonlarından alkışlarla destek verdiler.

Saatler 19.19'u gösterdiğinde Kültür Park'ta mola veren konvoy, saygı duruşu ve İstiklal Marşını, toplanan Mersinlilerle okudu. Atatürk Kültür Merkezinde sona eren konvoy sonrası toplanan gençlere hitap eden Başkan Neşet Tarhan, Mustafa Kemal Atatürk'ün Bursa Nutkuna atıf yaparak, "Türkiye'nin gençleri, korkmadan, yılmadan, aynı cesaret ve coşkuyla çağdaş Türkiye Cumhuriyetini savunacaktır. Atatürk ve bizlere cumhuriyeti armağan eden kahraman şehitlerimize vefalarını korkmadan göstereceklerdir" dedi.

Kaynak: anka