Kahramanmaraş’ın Kuzey İlçelerinde İl Göç İdaresi tarafından İnsan Ticareti ve düzensiz göçle mücadele eğitimi düzenlendi. Tural Şahbazlı (Kahramanmaraş İGFA)- Kahramanmaraş’ın Afşin, Göksun ve Elbistan ilçelerinde düzenlenen eğitimlere İlçe Jandarma Komutanlıklarında görevli personeller katıldı. 

Kahramanmaraş İl Göç İdaresi Müdürlüğü Yabancılar Çalışma Grup Başkanı İsmail Bozdağ’ın Eğitimci olarak katıldığı eğitimde İnsan Ticareti ve Düzensiz Göçle anlatıldı. 

'350 KOLLUK PERSONELİNE İNSAN TİCARETİ KONUSUNDA EĞİTİM VERDİK'

Yabancılar Çalışma Grup Başkanı İsmail Bozdağ eğitim sonrası yaptığı açıklamada, " En önemli insan hakları ihlallerinden birisi olarak kabul edilen insan ticareti, sosyal bir problem olarak görülmekte olup, kuvvet kullanarak veya kuvvet kullanma tehdidi ile diğer bir biçimde zorlama, kaçırma, hile, aldatma, nüfuzu kötüye kullanma, kişinin çaresizliğinden yararlanma veya başkası üzerinde denetim yetkisi olan kişilerin rızasını kazanmak için o kişiye veya başkalarına kazanç veya çıkar sağlama yoluyla kişilerin istismar amaçlı temini, bir yerden bir yere taşınması, devredilmesi, barındırılması veya teslim alınması olarak tanımlanmaktadır.

Bu neden ile ilimizde bulunan 350 kolluk personelinin 3 etaptan oluşmak üzere insan ticareti konusunda eğitim verdik. Bu etapta ise İl Jandarma Komutanlıklarında Kuzey ilçeleri olan Afşin Göksun ve Elbistan ilçelerinin karakol komutanları ve görevli personellere konuya ilişkin farkındalık çalışması ve eğitimi düzenlenledik" dedi. 

Kaynak: igf