İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Karşıyaka Örnekköy'de yapımını tamamladığı Sosyal Projeler Yerleşkesi açıldı. Birçok merkezi barındıracak yerleşke ile kadın, genç ve çocuklar ile engelli yurttaşların sosyal hayata daha fazla katılımı hedefleniyor. Tesisin fırsat eşitliği sağlayacağını vurgulayan Başkan Tunç Soyer, "Örnekköy yerleşkesi, İzmir'de yaratmak istediğimiz geleceğe ışık tutacak" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin "Eşit yurttaşlık mümkün" sloganıyla hayata geçirdiği Örnekköy Sosyal Projeler Yerleşkesi açıldı. Açılışa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yanı sıra Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel, CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, Köy-Koop Birlik Başkanı Neptün Soyer, İzmir Büyükşehir Belediyesi bürokratları ve çok sayıda davetli katıldı.

ENGELSİZ MÜZESİ DE YER ALIYOR

Karşıyaka Örnekköy'de bulunan yerleşke içerisinde Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Hizmet Merkezi, Meslek Fabrikası Kurs Merkezi, İzmir Dokunulabilir Engelsiz Sanat Müzesi (İZDEM), Farkındalık Merkezi, Genç İzmir Merkezi, 3-6 yaş için Masalevi ile Çocuk ve Gençlik Merkezi (ÇOGEM) yer alacak. Misafirhane ve kafeteryanın da bulunacağı yerleşkede tüm yurttaşların sosyal hayata eşit miktarda katılımı için birçok çalışma yürütülecek. Yerleşkede dünyanın ilk ve tek engelsiz müzesi de hizmete girecek.

FIRSAT EŞİTLİĞİ SAĞLANACAK

İzmir'de bir ilki daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşadığını dile getiren Başkan Tunç Soyer şöyle konuştu:

"Kütüphaneden, yoga atölyesine, sinemadan konferans salonlarına kadar birçok üniteyi bir araya getiren bu benzersiz tesisi hizmete alıyoruz. Sosyal kültürel ve ekonomik açıdan hizmetlere erişimde dezavantajlı konumdaki kadın, çocuk, genç ve engelli bireyler için bir fırsat eşitliği sağlayacak tüm birimleri tek noktada buluşturmanın mutluluğunu yaşıyorum. Anahtar Kadın Çalışmaları Bütüncül Merkezi, yerleşkemizin lokomotifi olarak öne çıkıyor. Kadınlara birçok eğitim verilecek. Ayrıca istihdam ve gelişim kursları ile hukuki danışmanlık da yer alıyor. Çocuk ve Gençlik Merkezi ile Genç İzmir de yerleşkede olacak. Engelsiz İzmir hedefimiz doğrultusunda farkındalık merkezimizin ikincisini Limontepe'den sonra burada açıyoruz."

"İZMİR'İN GELECEĞİNE IŞIK TUTACAK"

Başkan Tunç Soyer şöyle devam etti:

"İnsanların doğuştan kazandıkları haklar vardır. Hiçbir ayrım gözetilmez. İnsan onuruna yaraşır bir biçimde yaşamak, barınmak, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanmak, sağlıklı gıda, düşünce, inanç ile ifade özgürlüğüne sahip olmak bunların başında geliyor. Biz başta dezavantajlı vatandaşlarımız olmak üzere İzmir'de yaşayan herkesin eşit ve adil şekilde kamusal hizmetlere ulaşması için çalışmaya devam ediyoruz. Örnekköy sosyal projeler yerleşkesi, İzmir'de yaratmak istediğimiz geleceğe ışık tutacak."

"KARŞIYAKA İÇİN BÜYÜK BİR DEĞER"

Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay ise, "Karşıyaka ve İzmir için büyük bir değer. Kadınlar, çocuklar, engelli hemşehrilerimiz hepsi önemli bir yere sahip. Bu dezavantajlar geniş görüşlülük ile aşılacak. Yerleşkemiz bireysel ve toplumsal yaşam kalitemize katkı sağlayacaktır. Güzellikler kazandırmasını diliyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum" dedi.

Görüntü dökümü

1.Video- İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in Açılış Konuşması

2.Video- Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay'ın Açılış Konuşması

3.Video- Açılış töreninden detay görüntüler

 

Kaynak: anka