ESMA TURAN

Muğla’nın Bodrum ilçesindeki orman yangını kontrol altına alındı. Marmaris ve Köyceğiz ilçelerindeki orman yangınları ise devam ediyor.

Marmaris’in Armutalan mahallesinde dün öğle saatlerinde başlayan orman yangınını söndürme çalışmaları devam ediyor. Kısa sürede büyüyen yangına havadan müdahaleye, dün gece havanın kararmasıyla ara verildi. Yangına karadan müdahaleye gece boyunca devam edildi. Sabah havanın aydınlanmasıyla havadan müdahale tekrar başladı. Yangına, 8 helikopter, 1 uçak ile havadan, 50 arazöz ve 25 su tankeri ile karadan müdahale edildiği öğrenildi.

GÖNÜLLÜ VATANDAŞ HAYATINI KAYBETTİ

Marmaris’te yangın söndürme çalışmaları sırasında söndürme ekiplerine destek veren aslen Köyceğiz doğumlu 25 yaşındaki Şahin Akdemir’in dumandan etkilenerek hayatını kaybettiği açıklandı.

KÖYCEĞİZ’DE DE YANGIN DEVAM EDİYOR

Köyceğiz ilçesinde Yeşilköy ile Ağla mahallesi arasında kalan ormanlık alanda dün saat 15.48’de başlayan, çıkış nedeni belli olmayan orman yangının da devam ettiği bildirildi. Buradaki yangına da 10 arazöz ve 2 dozer ile müdahale edildiği öğrenildi.

AKYAKA’DAN DESTEK

Ula ilçesine bağlı Akyaka’da mahalle sakinleri, Marmaris yangınından etkilenen vatandaşlara ve söndürme ekiplerine destek olmak amacıyla su ve gıda yardımı yaptı.

 

 

Kaynak: anka