Kamu Konfederasyonları Platformu Sözcüsü Mehmet Balık, memurları pazar günü Ankara Anıt Park’ta yapılacak olan mitinge davet etti. Balık, yüzde 1 barajına tepki göstererek, “Yandaş konfederasyon Memur-Sen tüm kamu çalışanlarını kendisine üye yapabilmeyi hedefledi. Ama sahada bunun tam tersi oldu. İdeolojik olarak birbirine yakın olmayan sendikalar birlikte mücadele etmeye karar verdiler. Pazar günü yapılacak eylemin amacı; emeğimiz ve geleceğimiz” dedi.

Kamu Konfederasyonları Platformu Sözcüsü Mehmet Balık, memurları pazar günü Ankara Anıt Park’ta Sendikalar ve Kamu Konfederasyonları ile birlikte yapacakları mitinge davet etti.

Balık, “satış sözleşmesine ve yüzde 1 barajı hukuksuzluğuna” karşı sendika ve konfederasyonların mitingde taleplerini sıralayacaklarını açıkladı.

Balık’ın ANKA Haber Ajansı’na yaptığı açıklama şöyle:

"939 BİN SENDİKASIZ KAMU ÇALIŞANINI SENDİKALARINA ÜYE YAPMAYI HEDEFLEDİLER"

“Bu hafta sonu Ankara’da Anıt Park’ta saat 11’de, 8 konfederasyon ve 192 sendikayla birlikte Kamu Konfederasyonları Platformu olarak eylem yapacağız. Eylemin gerekçesi şu; biliyorsunuz ağustos ayı içinde toplu sözleşmeler gerçekleşti. Orada iktidar ve yandaş konfederasyon Memur-Sen birlikte yüzde 1 barajını getirdiler. Ve kamu çalışanlarını açlık ve yoksulluğa mahkûm eden bir rakam üzerinde anlaştılar.

Yüzde 1 barajında şunu amaçladılar: 939 bin sendikasız kamu çalışanını sendikalarına üye yapabilmeyi hedef koydular. Yandaş konfederasyon Memur-Sen tüm kamu çalışanlarını kendisine üye yapabilmeyi hedef edindi. Ama sahada bunun tam tersi oldu. İdeolojik olarak birbirine yakın olmayan sendikalar birlikte mücadele etmeye karar verdiler. Pazar günü yapılacak eylemin amacı; emeğimiz ve geleceğimiz.”

 

Kaynak: anka