Haber: EDDA SÖNMEZ / Kamera: ADEM KARABAYIR 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, birçok noktada başlayan orman yangınlarıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini belirterek, 200'ün üzerinde personel ve 20 araçla Manavgat ve Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına destek verdiklerini söyledi.

İmamoğlu, eski Dışişleri Bakanlarından Turan Güneş'in eşi, CHP eski milletvekili Prof. Dr. Hurşit Güneş'in annesi Nermin Güneş'in Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki cenaze töreninin ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Ülkenin birçok noktasında başlayan orman yangınlarıyla ilgili süreci yakından takip ettiklerini belirten İmamoğlu, 200'ün üzerinde İBB personeli ve 20 araçla Manavgat ve Marmaris'teki yangın söndürme çalışmalarına destek verdiklerini söyledi. İmamoğlu, yangınlarla ilgili "Bir yönüyle de doğaya karşı ne kadar hassas olmamız gerektiğini, doğayı tahrip etmememiz gerektiğini, doğayı alabora etmemiz gerektiğini bir kez daha bize hatırlatmıştır" dedi.

İmamoğlu, şöyle konuştu:

"Şu anda 200'ün üzerinde bir personelimiz, 20 aracımız hem Manavgat'ta hem Marmaris'te. Yakından takip ediyoruz. Genel Başkanımız da olay bölgesine doğru yola çıkacak. İhtiyaç halinde hem Antalya hem Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlarımızla irtibattayız, ekstra ne gerekiyorsa karadan destek olmaya devam edeceğiz. İçimiz yanıyor, çok ciddi bir doğal alan kaybettik. Bir yönüyle de doğaya karşı ne kadar hassas olmamız gerektiğini, doğayı tahrip etmememiz gerektiğini, doğayı alabora etmemiz gerektiğini bir kez daha bize hatırlatmıştır. Dünyanın en büyük problemidir iklim değişikliği, küresel ısınma, buna dönük milletçe insan olarak hepimiz sorumluyuz ve tedbir almalıyız. Bu yönde de olayı irdeliyoruz. Umarım daha fazla acı yaşamadan, bir an önce söner. Sonra yaraları hep birlikte sararız."

Kaynak: anka