Yaşamını yitiren eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş için TBMM’de tören düzenledi. Törene, 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet ve İçişleri bakanları ile birlikte çok sayıda siyasi isim katıldı.

Eski İçişleri Bakanı Hasan Fehmi Güneş, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 87 yaşında dün yaşamını yitirdi. Güneş için bugün TBMM’de tören düzenlendi.

Törene; 10. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Grup Başkanı İsmet Yılmaz, eski TBMM Başkanları Köksal Toptan ve Cemil Çiçek, eski Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Murat Karayalçın ile çok sayıda TBMM Başkanlık Divanı Üyesi, grup başkanvekili ve milletvekili katıldı.

Kocatepe Camisi'nde kılınacak cenaze namazı sonrasında Güneş'in naaşı, memleketi Sakarya Karapürçek'te yarın toprağa verilecek.

Cumhuriyet Senatosunda senatörlük de yapan Hasan Fehmi Güneş, 18. ve 22. Dönem’de İstanbul milletvekili olarak TBMM’de bulundu, 42. Hükümette İçişleri Bakanlığı görevini yürüttü.

 

Kaynak: anka