İSHAK KARA

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı ve İstanbul Milletvekili Erdoğan Toprak, AKP iktidarını 68 yılında Roma kentini yakmakla suçlanan Roma İmparatoru Neron’a benzetti. Toprak, “Neron nasıl giderayak Roma’yı yaktıysa bugünkü AK Parti iktidarı da giderayak bu ülkeyi batırmaya başladı” dedi.

CHP Genel Başkan Koordinatör Başdanışmanı Erdoğan Toprak ile beraberindeki Parti Meclisi (PM) üyesi İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Muğla Milletvekili Mürsel Alban, Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere ile bugün Van’a gitti. Van’da CHP İl Başkanı Seracettin Bedirhanoğlu tarafından karşılanan heyet, sırasıyla Van-Hakkari Tabipler Odası, Van-Hakkari-Bitlis Eczacılar Odası, Van Barosu, KESK, Tuşba Ziraat Odası ve Muhtarlar Odası’nı ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

“TÜRKİYE SINIR TİCARETİ DEĞİL İNSAN TİCARETİ YAPAN BİR ÜLKE HALİNE GELDİ”

Van’ın çok önemli bir şehir olduğunu belirten Toprak, CHP İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında şunları söyledi:

"Bizim bu çalışmalarımızdan sonra önümüzdeki günlerde sayın Genel Başkanımız da Van’ı ziyaret edecek. Van, çok önemli bir şehrimiz. Doğu'nun gerçekten en önemli şehirlerinden bir tanesi, Van’daki bir olayın Anadolu’yu, Türkiye’yi etkilememesi mümkün değil. Bugün ülkemizde üzülerek görüyorum ki çok büyük sorunlarla karşı karşıya gelmiş durumdayız. Bugün bu ülkeyi yöneten AK Parti iktidarının yönetimde gösterdiği basiretsizlik dış politikalardaki hatalardan dolayı Türkiye, sınır ticareti değil insan ticareti yapan bir ülke haline geldi. 

“BİR GÖÇMEN BATAKLIĞI HALİNE GETİRDİ”

Bugün Türkiye’nin başına ne belalar açıldıysa bu iktidar dönemindeki o yanlış politikalardan açıldı. Bugün ‘Emevi Camiinde gidip kısa bir sürede namaz kılacağız ve Suriye’deki sorunu ortadan kaldıracağız’ diyen iktidar, 6,5 milyon göçmenle bugün Türkiye'yi bir göçmen bataklığı haline getirdi. Tabii ki insan haklarına saygı duyuyoruz. İnsanların umuda gitmesine saygı duyuyoruz. Burada hiçbir endişemiz yok ama bizim vatandaşımızın da vatandaşlık hakkının olduğunun da bilinmesi lazım. Bu kadar göçmenin, ilticacının bu kadar kaçak yollarla bu ülkeye giren insanı bu ülkenin kaldırması mümkün değil. Bu ülkenin huzuru kalmadı. Bu ülkenin refahı kalmadı. Ben o insanları suçlamıyorum. Ama o insanların elini kolunu sallayarak sınırdan yüz binlerin geçmesini yanlış ve tehlikeli buluyorum. 

“YÜZ BİNLERİN GEÇİŞİNDEN NEDEN HABERİ YOK?”

Vatandaşlarımız için gelecekle ilgili kaygı duyuyorum. Bugün, ‘sınırdan kuş uçsa haberimiz olur’ diyen iktidarın, yüz binlerin geçişinden neden haberi yok veya başka bir niyet mi var? Bu ülkede İHA'larıyla SİHA'larıyla övünen AK Parti iktidarının yüzbinlerin geçişine göz yummasını anlamış değilim. Bu insanlar İran'dan gelirken neden İran’la temas kurulmuyor? Neden İran'a bir nota verilmiyor? Onun için gelinen bu noktada Türkiye bataklığa doğru gidiyor. 

Bugün AK Parti son sürecini yaşıyor. Her açıdan baktığımızda Türkiye’yi kötü yönettiğini, Türkiye’yi adım adım bataklığa götürdüğünü görüyoruz. Ekonomisi çökmüş, insanlarımız işsiz. İşsiz sayısı 10 milyonu geçti ve bugün bu ülkeyi yöneten iktidarın bir mensubu, ‘Bunlar bize ucuz iş gücü’ diye takdim ediyor. 

“NEDEN KENDİ EVLATLARINA İŞ İMKANI VERMİYORSUN?”

Bu ülkede vergisini veren, namusuyla askerliğini yapan, bu ülkenin vatandaşı olan kişilere iş imkanı değil de bizim bu ülkeyi yöneten AK Parti iktidarına sormak istiyorum; neden dışarıdan gelenlere ucuz işçi diye tanımlayıp kendi evlatlarına iş imkanı vermiyorsun? 

“NERON, NASIL GİDERAYAK ROMA’YI YAKTIYSA”

Bugünkü iktidarı Roma'ya benzetiyorum. Neron, nasıl giderayak Roma’yı yaktıysa bugünkü AK Parti iktidarı, giderayak bu ülkeyi batırmaya başladı. Gider ayak bu ülkeyi batırıyor. Neron Roma’yı bataklığa sürükledi, AK Parti de Türkiye’yi sürüklüyor. Neron, Roma’yı nasıl yaktıysa bugün AK Parti iktidarı politikalarıyla Türkiye’yi giderayak, yok etmek üzere gidiyor. 

Hangi ülke 6,6 milyon göçmeni, hangi ülke bu kadar ne olduğu belli olmayan insan kaynağını bu ülkede istihdam edebilir. Almanya’nın bile o kadar seçerek aldığı kişi 935 bin. Şu anda bizi bekleyen ikinci büyük tehlike var. Afganistan’dan, Pakistan'dan 6,5 milyona yakın insan bu ülkeye göç etmek üzere. Farklı yerlerde tutuluyorlar. İran bunlara alabildiğine yol açmaya başladı. Ve İran'ın bu işte parmağının olduğunu düşünüyorum. Artık devletler düzeyinde bu işin görüşülmesi lazım. Türkiye'nin sınırlarından artık bu insanların geçmemesi lazım.”

 

Kaynak: anka