Tepebaşı Belediyesi, yerel sanatçılara destek olmak amacı ile “Hayat Tepebaşı’nda Sahne Parklarda” sloganı ile kent halkı için konser programları düzenliyor. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, "Emperyalistleri 30 Ağustos 1922’de Anadolu’dan attık. Bugün bu zaferin 99’uncu yılını kutluyoruz. Bayramımız kutlu olsun" dedi.

Koronavirüs önlemleri eşliğinde açık havada düzenlenen etkinliklere katılan Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç şöyle konuştu:

"Bugün çok önemli bir bayram. Düşman ülkemize her yerden girmiş, ayak basmıştı. Emperyalistleri 30 Ağustos 1922’de Anadolu’dan attık. Bugün bu zaferin 99’uncu yılını kutluyoruz. Bayramımız kutlu olsun. Bu günleri bize sağlayan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını, vatan uğruna şehit düşen 15 bin şehidimizi saygıyla anıyoruz. Nur içinde yatsınlar. Diliyoruz, ülkemiz hep daha iyiye gitsin ve el birliği ile bu güzel vatanı daha güzel noktalara taşıyalım. Tüm müzisyenlerimize de bu güzel konserlerden dolayı teşekkürlerimi sunuyorum."

Öte yandan Eskişehir Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediyesi’nin organizosyonu ile 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl kutlamaları kapsamında Porsuk Çayı’nda botlarla fener alayı geçişi yapıldı. Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü ile birlikte kent halkını selamlayarak bayram sevincini paylaştı.  

Kaynak: anka