Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’nın eş faydalanıcı olduğu, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı’nın (UNDP) yürüttüğü Yerel Yönetim Reformu III. Aşama Projesi kapsamında düzenlenen toplantılar ulaşım konusunda devam etti. ‘Belediyelerde Performans Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi’ faaliyeti kapsamında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde “Toplu Taşıma Sistemlerinde Halk Sağlığına İlişkin Hizmet Standartları” toplantısı yapıldı.

UNDP’nin yürüttüğü Yerel Yönetim Reformu III. Aşama Projesi’nin ‘Belediyelerde Performans Yönetim Sisteminin Geliştirilmesi’ faaliyeti kapsamında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nde “Toplu Taşıma Sistemlerinde Halk Sağlığına İlişkin Hizmet Standartları” başlığıyla toplantı yapıldı. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonu’ndaki toplantıya Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı temsilcileri, kilit uzman Dr. Volkan Recai Çetin ve Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin ilgili bürokratları katıldı.

Öncesinde 17-18 Ocak arasında yapılan bir dizi toplantıda proje faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme, planlama ve koordinasyon konuları ele alınmıştı. Uygulama alanında standartların tespit edilmesi ve uygulanmasında pilot il seçilen Eskişehir’de yürütülen çalışmalar sonrasında tespit edilecek olan standartlar, tüm şehirlerde kullanılacak bir rehber olacak.

Kaynak: anka