Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, belediye bünyesinde istihdam edilen bine yakın öğretmeni 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla akşam yemeğinde ağırladı.

Başkan Yaşar’ın ev sahipliğinde düzenlenen etkinliğe öğretmenlerin yanısıra Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal ve Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Boran da katıldı.

"İKİ BİNDEN FAZLA ÖĞRENCİMİZİ GELECEĞE HAZIRLIYORUZ"

Gecede öğretmenlere hitap eden Başkan Yaşar,şunları söyledi:

“Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sizler geleceğimizin planlayıcılarısınız. Sizin yetiştirdiğiniz bu çocuklar ileride ülkemizin barış ve huzur dolu günler görmesinde söz sahibi olacaklar. 13 yıldır Yenimahalle'deki tüm okullarımızı özel okulların seviyesine çıkarabilmek için belediye olarak seferber olduk. Okul öncesi eğitim de bizim işimiz değil, öyle olmasına rağmen bugün ilçemize 12 adet kreş yaptık, iki binden fazla öğrencimizi geleceğe hazırlıyoruz. Kütüphanemiz yoktu, bugün etüt merkezlerimiz ve kütüphanelerimiz var. Spor merkezlerimiz, havuzlarımız, spor akademimiz var. Belediye olarak bünyemizdeki bu merkezlerde 888 öğretmene istihdam sağlıyoruz. Eğitime destek vermek geleceğe, barışa sevgiye, üretime, adaletli bir ülkenin yapılaşmasına destek vermektir. Aydınlık bir Türkiye için emek veren tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.”

 

Kaynak: anka