YAVUZ KUŞDEMİR

Uşak Üniversitesi İletişim Topluluğu’nca bu yıl 4-12 Aralık tarihlerinde 8. kez düzenlenecek olan Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin başvuruları sürüyor. Festivale şu ana kadar 114 ülkeden 3 bin 333 film başvurdu. Festivale son başvuru tarihi ise 5 Eylül 2021.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş’ın onursal başkanlığında, İletişim Fakültesi akademisyenlerinden Prof. Dr. Murat Sezgin’in başkanlığını, Dr. Onur Keşaplı’nın ise yönetmenliğini üstlendiği, festival, 100’den fazla filmi ve aralarında atölye, söyleşi, ustalık dersi, sergi ve konserlerin olduğu pek çok etkinliği çevrimiçi ve ücretsiz olarak sanatseverlerle buluşturacak.

Geçen yıl 44’ü Türkiye prömiyeri olmak üzere 131 filmlik zengin bir programa ev sahipliği yapan ve www.usakfilmfest.com platformunda 90 ülkeden 8 bini aşkın sinemaseveri ağırlayıp 100 binden fazla sayfa ziyaretiyle yoğun ilgi gören Uşak Film Festivali, yakaladığı ulusal ve uluslararası ivmeyi arttıracak şekilde yarışma ve ödül sayısında değişikliklere gidecek.

28 DALDA “KANATLI DENİZATI”

Ulusal Kısa Film, Ulusal Öğrenci Filmleri ve Uluslararası Kısa Film yarışmalarına ek olarak bu yıl Milano ev sahipliğinde İtalyan Kısa Filmleri Yarışması düzenlemeye hazırlanan festival, toplam 28 dalda Kanatlı Denizatı Ödülü dağıtmayı planlıyor. Bu yıl da pek çok yeniliği ve sürprizi beraberinde getirecek Uluslararası Uşak Kısa Film Festivali’nin bu yılki Ön Seçici Kurul’unda Alper Erdik (Eleştirmen), Arzu Görgülü (Yönetmen), Dekel Nitzan (Yönetmen), Emre Doğan (Akademisyen, Senarist), Mehmet Oğuz Yıldırım (Yönetmen), Murat Karakütük (Eğitmen, Eleştirmen), Nergis Karadağ (Yönetmen), Özgür Keşaplı Didrickson (Yazar), Seren Topaloğlu (Yapımcı), Sertaç Koyuncu (Yönetmen) ve Yavuz Akyıldız (Akademisyen, Yönetmen) yer alıyor.

 

Kaynak: anka