Tuluhan Tekelioğlu’nun "Efsaneler" belgeselinin Antalya galası ile ilk halk gösterimi, 28 Eylül Salı saat 20.00’de, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ev sahipliğinde Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yapılacak.

Türkiye’nin toplumsal hafızasında yer alan dokuz ismi bir araya getiren gazeteci ve belgeselci Tuluhan Tekelioğlu’nun "Efsaneler" belgeselinin Antalya galası ile ilk halk gösterimi, 28 Eylül Salı saat 20.00’de, Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın ev sahipliğinde Türkan Şoray Kültür Merkezi’nde yapılacak.

"ERDEMLERİ UNUTMUŞTUK, EFSANELERİMİZ BU ERDEMLERİ HATIRLATTI"

Tekelioğlu, belgeseli unutulan değerleri genç kuşağa yeniden hatırlatmak için çekmeye karar verdiğini belirtirken, “Sabır, vazgeçmemek, çok çalışmak, empati yapmak, tevazu sahibi olmak gibi erdemleri unutmuştuk. Efsanelerimiz bize kendi hayat tecrübelerinden süzülen anılarıyla bu erdemleri hatırlattı” dedi.

UYSAL: HEYECANLIYIZ

Muratpaşa Belediyesi olarak sanattan spora, eğitimden inovasyona yaşamın birçok alanında insan hayatına dokunacak çalışmaları hayata geçirdiklerini belirten Uysal, “Şimdi, Türkiye’de milyonların kalbinde derin izler bırakan, hayatlarını etkileyen yaşayan efsanelerimizi bir araya getirdiği belgeselini Antalya seyircisiyle buluşturacak olmanın heyecanını yaşıyoruz” dedi.

Belgeselde ise yazar Ayşe Kulin, sinema sanatçısı Cüneyt Arkın, piyano virtüözleri Güher ve Süher Pekinel kardeşler, tiyatrocu Nevra Serezli, Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik, Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, teknik direktör ve eski milli futbolcu Şenol Güneş, ressam ve sanat eğitmeni Süleyman Saim Tekcan ve Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen yer alıyor.

Kaynak: anka