AHMET ÜNSAL

Xiaomi şirketinin işten attığı 180 işçi için Türk Metal, örgütlü olduğu yerlerde eş zamanlı eylem yaptı. Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli ve beraberindeki sendika üyeleri Xiaomi şirketinin Manisa’da Magnesia AVM önündeki eyleminde işten çıkartılmaları protesto etti. İstanbul'da işten çıkarılan üyeleri ile dayanışma mesajı verdi.

İstanbul’da üretim yapan Çinli firma Xiaomi firmasında uzun süredir çalışırken gerekçe göstermeksizin işten çıkartılan 180 işçi ile ilgili İzmir-Manisa yolu üzerinde bulunan Mimar Sinan Bulvarındaki AVM önünde toplanan Türk Metal Sendikası üyeleri burada ellerindeki dövizler ve pankartlarla tepkilerini ortaya koydu. 

TürkMetal Manisa Şube Başkanı Ercan Dereli, işten çıkartılan işçilerle dayanışma mesajı vererek şunları söyledi:

“Bir hak cinayeti daha işleniyor. İşçiler, en temel haklarından, Anayasanın onlara tanıdığı örgütlenme hakkından yararlandıkları için işten atılıyor. Bu hak cinayeti, bu kez İstanbul’da Alcomp Xiaomi’de işleniyor. Onlarca kardeşimiz, Sadece Türk Metal’e üye oldukları için işten atıldı. En temel anayasal hakkını kullanan kardeşlerimiz açlığa mahkum edildi. Kalanların üzerindeki baskı, yıldırma ve tehdit de devam ediyor. Bugün, işte bunun için buradayız. 

Sadece burada değil, Türkiye’nin dört bir yanında toplandık. Hep bir ağızdan, bu hak cinayetine göz yummayacağımızı haykırmak için toplandık. Alcomp Xiaomi’deki kardeşlerimizle dayanışmak için toplandık. Bugün burada, Mücadele ateşini yakıyoruz. Alcomp Xiaomi’deki kardeşlerimize söz veriyoruz. O ateş, sizler geri alınana, Türk Metal bayrağı oraya dikilene kadar sönmeyecek. Zafer bizim olacak! Zafer Xiaomi işçisinin olacak.”

 

Kaynak: anka