Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri, Irlamaz ve Yayla Mahalleleri arasında yer alan Çamlık Piknik Alanı'na bırakılan atık ve çöpleri temizledi.

Turgutlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından kentin ormanlık bölgelerinde atık ve çöpler toplandı. Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üstünde seyretmesi nedeniyle özellikle yangına neden olabilecek atıkların toplanması amacıyla Çamlık Piknik Alanı'nda temizlik çalışmaları yapıldı.

Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın, vatandaşlara duyarlı olmaları çağrısında bulundu ve şunları söyledi:

“Antalya ve Marmaris başta olmak üzere ülkemiz genelinde meydana gelen yangınlar, yaklaşık binlerce hektarlık ormanlık alanı küle çevirdi. Bu durum bizleri derinden üzdü. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekiplerimiz ise ormanlık alanlarda olası yangınların önüne geçmek için gerekli çalışmalarına devam ediyor. Ekiplerimiz ile birlikte teyakkuz halindeyiz. Orman yangınlarının yaşandığı bugünlerde, hemşehrilerimizi ormanlarımıza yakın bölgelerde daha dikkatli ve duyarlı olmaya ayrıca olası yangın belirtilerini bildirmelerini, bu konuda üst düzeyde duyarlılık göstermelerini rica ediyorum. Halkımızı doğayı, ormanı ve çevreyi korumaya ve duyarlı olmaya davet ediyorum. Rabbim ülkemizi tüm felaketlerden korusun.”

Kaynak: anka