HÜSNİYE KARAKOYUN

Birlik Vakfı Tunceli Şubesi'nde yönetim değişti. Şube Başkanı Bülent Kar görevden alınarak yerine Ticaret İl Müdürü Cevat Salman atandı. Bu arada, vakfa tahsisli bina da kız öğrenci yurduna dönüştürüldü.

Daha önce FETÖ irtibatı gerekçesiyle Tunceli Milli Emlak Müdürlüğü’ne devredilen Atatürk Mahallesi’ndeki 5 katlı bir bina, Birlik Vakfına tahsis edilmişti. Bir süre 'Dersim 62 Spor Kulübü' tarafından da valilik oluru ile kullanılan bina, Birlik Vakfı Tunceli Şubesi tarafından öğrenci yurduna dönüştürüldü.

Tunceli Valisi Mehmet Ali Özkan’ın yaptığı görüşmeler sonucu böyle bir karar alındığını söyleyen Birlik Vakfı Tunceli Şube Başkanı Cevat Salman, 5 katlı binanın öğrenci kapasitesinin 90 olduğunu, ancak kapasitenin çok üzerine çıktıklarını söyledi.

Munzur Üniversitesi öğrencilerinin barınma sorunu nedeniyle şu anda 110 öğrencinin kaldığı yurt, özel yurt statüsü ile hizmet veriyor. Aylık 600 TL ücreti olan yurtta, sabah kahvaltısı ile akşam yemeklerinin de bu ücrete dahil olduğu açıklandı.

Kaynak: anka