Tepebaşı Belediyesi tarafından düzenlenen meyve bahçe tesisi ve budama konulu eğitim üreticilerden ilgi görmeye devam ediyor. Eğitime katılan Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği üyeleri de bir bahçede pratik yaparak budama eğitiminde öğrendiklerini uygulama şansı buldu.

Tepebaşı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürlüğü tarafından düzenlenen "Meyve Bahçesi Tesisi ve Budama” eğitimleri devam ediyor.

Gerçekleştirilen eğitimlere katılan vatandaşlar, Meyvecilikte Fidan Seçimi ve Bahçe Tesisi, Budamada Kullanılan Araçlar ve Dezenfeksiyonu, Budama Tekniği, Zamanlarına göre Budamalar (Yaz - Kış), Meyve Ağaçlarında Dal Şekilleri, Budama Sistemleri, Modern Bahçecilikte Telli Terbiye Sistemleri, Bağcılıkta Budama, Gençleştirme Budaması gibi konularda eğitim alıyor. Eskişehir’de Yaşayan Bilecikliler Derneği (EYBİLDER) üyeleri de budama eğitimine katıldı. EYBİLDER üyeleri, budama üzerine teorik eğitimlerin ardından örnek bahçe gezisine de katılarak budama yaptı ve öğrendikleri bilgileri uygulama fırsatı buldu.

Düzenlenen kursun kendileri için çok verimli olduğunu anlatan EYBİLDER üyeleri, üreticilere yönelik eğitim çalışmalarından dolayı Tepebaşı Belediyesi’ne teşekkür iletti.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri, eğitim çalışmalarının devam edeceğini kaydetti.

Kaynak: anka