RAHİM TAŞKIN

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde yağmur sularının tahliyesi için kullanılan kanal kenarında oynayan iki çocuk, şiddetli yağış sonrası sel sularına kapıldı. Yaklaşık 300 metre künk içinde sürüklenen 8 ve 12 yaşındaki çocuklar hayatını kaybetti.

Olay, Ergene ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde saat 15:30'da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre; küçük bir dere yatağını andıran yağmur sularının aktığı kanaldaki su seviyesi, şiddetli yağış sonrası yükseldi. Kanal kenarında oynayan 8 yaşındaki Burak Önder ile 12 yaşındaki Mustafa Arslan sel sularına kapıldı. Sel suları çocukları, yaklaşık 300 metresi künk içinde olmak üzere 500 metre ilerideki dere yatağına kadar sürükledi.

Çevredeki vatandaşların durumu haber vermesi üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekibi sevk edildi. İtfaiye ekipleri çevredeki vatandaşların yardımıyla dere yatağında sel sularına kapılan çocukları arama için çalışması başlattı. Olay yerine gelen çocukların yakınları arama çalışmaları sırasında sinir krizi geçirdi. Kısa süre sonra 8 yaşındaki Burak Önder yetkililerce bulunarak sudan çıkartıldı. Yaklaşık yarım saat sonra da 12 yaşındaki Mustafa Arslan da bulunarak sudan çıkartıldı. İlk müdahaleleri sağlık ekiplerince olay yerinde yapılan çocuklar tedavi edilmek üzere Çorlu Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Burada tedavi altına alınan 8 ve 12 yaşındaki çocuklar yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

* Açık bırakılan künk, dere yatağı,

* İtfaiye ve vatandaşların arama kurtarma çalışmaları,

* Çocuğun bulunma anı ve ambulansa alınması

 

Kaynak: anka