Tekirdağ’ın Süleymanpaşa ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı Ümit Başyazgan, “İnsanlar gerçekten zor durumda. Kampanyayı ‘imkanı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın’ diye adlandırdık. Dolaplarımız bir boşalıp bir doluyor” dedi.

Süleymanapaşa Cumhuriyet Mahallesi Muhtarı emekli öğretmen Ümit Başyazgan, gıda ürünlerine üst üste gelen zamlardan sonra ihtiyaç sahibi ailelere kendi imkanları ile yardım etme kararı aldı.

Muhtarlık binası içinde gıda rafı kuran muhtar Başyazgan, burada topladığı kuru gıda ve bakliyatları, ihtiyaç sahiplerine dağıtmaya başladı. Bunun üzerine, ekonomik durumu iyi olan mahalleliler, aralarında para toplamaya başladı.

"İNSANLAR GERÇEKTEN ZOR DURUMDA"

Kendisine ulaşan paralarla marketten alışveriş yapan Başgazyan, şunları söyledi:

“İnsanlar gerçekten zor durumda. Bu zor durumda bizler de bir şeyler yapabilmek uğruna bu kampanyayı başlattık. Kampanyayı ‘imkanı olan bıraksın, ihtiyacı olan alsın’ diye adlandırdık. Sadece para da değil. Bazı eş ve dost, arkadaşlarımız eşyalarını alıp getiriyor. Bazı arkadaşlarımız paralarını gönderiyor. Hatta yurtdışından para gönderen kardeşlerimiz, arkadaşlarımız var. Biz de onların gönderdiği paraları bakliyat, kuru gıda gibi malzemeye çeviriyoruz. Kendilerine alışveriş yaptığımız fişi ulaştırıyoruz.

Beni bu olaya pahalılık, insanların alım gücünün çok azalması itti. Bunu gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Ayrıca sahiplenilmesi daha da mutlu etmekte beni. Sağ olsunlar hiç eksik bırakmadılar. Dolaplarımız bir boşalıp bir doluyor.”

Kaynak: anka