Tarsus Belediyesi bünyesinde Atatürk Gençlik Parkı içerisinde halka hizmet veren yüzme havuzu "Tarsus Su Park", 2021 yılı yaz sezonunu açtı.

Tarsuslulara sıcak yaz günlerinin bunaltıcı havasında serinleme imkanı sunan Tarsus Su Park, pandemi süreci nedeniyle geçen yıl olduğu gibi bu sezon da geç açılmak zorunda kaldı. Tarsus Su Park yüzme havuzu, kapalı olduğu günlerde bakım onarımdan geçirilmesinin ve gerekli hijyenik şartların oluşturulmasının ardından yeni sezona "merhaba" dedi.

Havuz giriş fiyatları artışa gidilmeden geçen yıl olduğu gibi 25 TL olarak belirlenirken, halk günü olan Perşembe günlerinde ise 15 TL olarak ücretlendirildi.

Özel ve deneyimli eğitmeler eşliğinde yüzme kurslarına ev sahipliği yapacak olan Tarsus Su Pakı’nda 7’den 70’e tüm yurttaşlara yüzme öğretilebilecek. 15 iş gününü kapsayacak olan bu hizmetin bedeli  250 TL olacak.

Tarsus Su Park, havuz başında düğün organizasyonları için de hizmet verecek.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, yaptığı açıklamada, belediyelerin yaşamın her alanında yurttaşların memnun olacağı ve ihtiyaçları olan hizmetleri üretmesi gerektiğini belirterek, şunları söyledi:

"Belediyelerin görevi sadece yol yapmak, temizlik yapmak değildir. Bu düşünceden hareketle biz mevsim şartları ve sağlık koşullarına uygun hizmetleri halkımıza sunmak için çaba sarf eden ona göre proje üreten bir anlayışla hareket ediyoruz. Bu nedenle, yaz sıcaklarının en yoğun ve bunaltıcı şekilde hissedildiği bir bölgede yaşam sürerken yönetim olarak elimizden geldiğince Tarsus halkını, gençlerimizi, çocuklarımızı temiz hijyenik bir ortamda serinletebilmek, eğlendirebilmek hem de yaz tatillerini keyifli bir hale getirebilmek için çaba sarf ediyoruz. Havuzumuzun açılması pandemi süreci nedeniyle zorunlu olarak geçen yıl olduğu gibi biraz gecikti ancak, bizim için öncelik insanlarımızın sağlığıdır. Havuzumuzu halkımızın hizmetine sunabilmek, gönül rahatlığı ile serinlemelerine olanak sağlamak için tam anlamıyla hijyenik duruma getirmek ve yasakların sona ermesini bekledik.  Yine sağlık tedbirlerini en üst seviyede tutarak bu hizmetimize kaldığımız yerden devam ediyoruz. Yaz sıcaklarından bunalan tüm halkımızdan yüzme havuzumuz güzel ve serin ortamından faydalanmaya davet ediyorum."

 

Kaynak: anka