Söke Belediyesi, Kemalpaşa Mahallesi'nde bulunan kamulaştırılan evlerin restorasyonlarına devam etti. Tarihi evlerden biri olan 1890'lı yıllarda inşa edildiği bilinen tarihi yapı Konuk Evi olarak hizmete açıldı.

Açılış törenine CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Söke Garnizon Komutanı İstihbarat Kurmay Albay Aziz Çiçek, Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Söke Jandarma Komutanı Yüzbaşı Salih Devrim, Söke Emniyet Müdürü Fatih Demiralp, CHP Söke İlçe Başkanı Ali Kemal Özcan, İYİ Parti Söke İlçe Başkanı Çağlar Çelikez, restore edilen evde son yaşayan Dr. Baki Ökdem’in yakınları katıldı.

Kemalpaşa Mahallesi’nin tarihsel birikim, kültürel çeşitlilik bakımından Söke’nin çok özel alanlarından biri olduğunu dile getiren Söke Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa İberya Arıkan şunları söyledi:

“2004 yılından bu yana yoğun çaba sarf edilen 'Kemalpaşa Mahallesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi' bugüne gelindiğinde büyük yol kat etmiş, sokakların sağlıklaştırılmasının yanında belediyemizce kamulaştırılan evlerin restorasyonları yapılmıştır. Restore edilen evlerin işlevselleştirilmesi ve tıpkı açılışını yaptığımız konuk evi gibi yaşama kazandırılması sağlanmıştır. Bir yandan da restoresi devam eden bir evimiz bulunmaktadır. Dalgıç Evi’ni de en kısa sürede Söke’mize kazandırmayı hedefliyoruz.

Söke’nin tarihi ve kültürel değerlerine önem veren Söke’ye kazandırma çabası içerisinde çalışan Levent Tuncel Başkanımız ve Söke Belediyesi yönetimi; Kemalpaşa Mahallesi’nin sokaklarını yeniden canlandırmak, kültür turizmine kazandırmak, ilçenin turizm ekonomisine katkı sağlamayı amaçlayan projeleri hayata geçirmek için çaba göstermektedir. Efes Sineması ve Oteli binasının Söke kazandırılması, Aydın Caddesi’nin sembol evlerinden biri olan kaktüslü evin kamulaştırılarak yine Söke’ye kazandırılması tarihi ve kültürel değerlere sahip çıktığımızın en büyük göstergesi diye düşünüyorum. Bugün; 130 yıllık bir geçmişi içine sığdıran, Demokrat Parti'nin Aydın Milletvekillerinden Dr. Baki Ökdem ve ailesinin yaşadığı evi restorasyonun tamamlanmasının ardından konuk evi olarak hizmete açmaktan mutluyuz."

Kaynak: anka