Seyhan Belediyesi tarafından düzenlenen “Dünya Barış Günü” etkinlikleri kapsamında Grup Abdal konser verdi. Binlerce kişinin katıldığı konserde barış türküleri söylendi.

Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi önündeki meydanda gerçekleştirilen konsere, binlerce genç katıldı. Konser alanına pandemi kuralları hatırlatılarak alınan katılımcılara girişte Aşure ikramı yapıldı.  Büyük coşkunun yaşandığı konserde gençler, Grup Abdal’ın türkülerine eşlik etti.

“SAVAŞLARIN OLMADIĞI BİR DÜNYA ARZU EDİYORUZ”

Konser sırasında Grup Abdal’a teşekkür eden ve çiçek sunan Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, gençleri selamladı. Kısa bir konuşma yapan Başkan Akay, “Gözyaşının, acının ve kavganın olmadığı, mutluluğun, sevginin bolca yaşandığı, savaşların olmadığı bir dünya arzu ediyoruz. Bu amaçla 'Dünya Barış Günü'nü kutluyoruz. Birbirimize sevgiyle saygıyla sarıldığımız zaman, yeniden güzel bir dünya yaratacak hep birlikte barış içinde yaşayacağız. Bu düşünceler içerisinde Dünya barış gününüzü kutluyorum” dedi.

BAŞKAN AKAY GENÇLERİN HALAYINA ORTAK OLDU

Grup Abdal’ın söylediği türküler, alanı dolduran Seyhanlılar'a unutulmaz saatler yaşatırken; Başkan Akay, CHP İl Başkanı Mehmet Çelebi ve Meclis üyeleri, gençlerle birlikte halay çekti. 

Geç saatlere kadar devam eden konser, hep bir ağızdan seslendirilen türkülerle son buldu.  

Kaynak: anka