Adana'da Seyhan Belediyesi Sağlık ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri Aladağ yangınında yaralanan hayvanların bakımını yaptı ve yabani hayvanlar için besleme alanları oluşturdu.

Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana’nın Aladağ, Kozan ve İmamoğlu ilçelerinde yaşanan orman yangınlarına müdahale için arazöz, kepçe ve greyderlerle belediye ekiplerini görevlendirdi. Yangınların söndürülmesinin ardından da yangından etkilenen insanların ve diğer canlıların sorunlarını çözmek için belediye birimleri harekete geçti.

SEYHAN BELEDİYESİ YARALI HAYVANLARIN BAKIMI VE TEDAVİSİ İÇİN GÖREVDE

Yangın bölgesinde yaşayan yurttaşların barınma ve gıda ihtiyaçlarının karşılanması için Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekipleri görevini sürdürürken, Sağlık ve Veterinerlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de yangında yaralanan hayvanların tedavisi ve bakımı için Aladağ’daki yangın bölgesine hareket etti.

Ekipler, yangının etkilediği köylerdeki evleri tek tek ziyaret edip, yangında yaralanan keçi, koyun, inek, gibi büyük ve küçükbaş hayvanlar ile köpek ve kedi gibi evcil hayvanların sırayla tedavisini ve bakımını yaptılar.

YABANİ HAYVANLAR İÇİN BESLEME NOKTALARI OLUŞTURULDU

Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin de desteğiyle Adana’da faaliyet gösteren fabrikalardan temin edilen yemek ve tavuk kırıntıları da yangından canlı kurtulan sokak hayvanları ve yabani hayvanlar için oluşturulan besleme noktalarına bırakıldı.

 

Kaynak: anka