Seyhan Belediyesi, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla ilçenin dezavantajlı bölgelerinde yaşayan çocuklara yönelik etkinlikler düzenledi. Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ın da katıldığı etkinliklerde çocuklar, kitap okudu, fidan dikti, spor etkinliklerine katılıp tiyatro izledi.

Seyhan Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Kütüphane Müdürlüğü ve Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü, Dünya Çocuk Hakları Günü dolayısıyla dezavantajlı mahallelerde yaşayan çocuklara yönelik bir hafta süren etkinlik programı düzenledi. Akay’ın da katıldığı Zeytinli mahallesindeki ilk etkinlikte, Gezici Bilgi Evi Otobüsü ile çadırlarda yaşayan geçici tarım işçilerinin çocuklarına 2 binin üzerinde kitap ve internet bağlantısı hizmeti sunuldu. Kitap okuma etkinlikleri gerçekleştirilirken çocuklara oyuncak ve balon hediye edildi.

Çocuklara doğa sevgisinin aşılanmasına yönelik etkinlikte ise Akay, Bilgi Evi öğrencileriyle birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü Mercan Hatıra Ormanı’na çam fidanı dikti. Çocukların geleceğin teminatı olduğunu dile getiren Başkan Akif Kemal Akay, tüm çocukların eşit sağlık, yaşam, eğitim ve barınma hakkına sahip olduğunun altını çizdi. Akay, “Çocuklarımızın daha çağdaş ve daha güvenli bir dünyada yaşayabilmeleri için mücadele etmeye devam ediyoruz. Bizim için çocukların mutluluğu her şeyin ötesinde. Seyhan Belediyesi olarak çocukların yüzünün gülmesi, unutamayacakları güzellikle bir çocukluk yaşayabilmeleri için görevimizin başındayız” diye konuştu.

Kaynak: anka