Sarıyer Belediyesi tarafından düzenlenen, 300 sporcunun katıldığı 2 bin 600 metrelik "Cumhuriyet Halk Koşusu" yapıldı. Koşuda dereceye girenlere madalya ve kupalarını veren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Cumhuriyet’in 98’inci yılını 29 etkinlikle kutluyoruz. Bunu sizlerle beraber yapıyor olmak büyük bir mutluluk. Hepinizi kutluyorum" dedi.

Sarıyer’de 16 Ekim Cumartesi günü başlayan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri devam ediyor. Bu etkinlikler kapsamında bugün de "Cumhuriyet Halk Koşusu" yapıldı. Atatürk Kent Ormanı’nda gerçekleşen, her yaştan sporseverin katıldığı yarışta vatandaşlar, 2 bin 600 metrelik parkurda birincilik için ter döktü.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in işaretiyle başlayan 300 kişinin katıldığı koşuda kadınlar kategorisinde, Elif Numanoğlu birinci olurken, ikinciliği Gönül Yılmaz, üçüncülüğü Seher Gencel aldı. Erkekler kategorisinde ise Abdullah Özdemir birincilik ipini göğüsledi. Serdar Karakuş ikinci, Emirhan Güneş ise üçüncü oldu.

Koşuda tüm katılımcılara madalya, dereceye girenlere ise kupa verildi. Mansiyon ödülü ise yarışı bitiren en küçük yarışmacılar olan Harun Yahya Er ve Tuana Getiren’in oldu.

"BU BİR BAŞLANGIÇ"

Etkinliğe, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yanı sıra Atatürk Kent Ormanı Şefi Sibel Özkan, Sarıyer Kulüpler Birliği Başkanı Cemal Kabil, başkan yardımcıları, birim müdürleri ve meclis üyeleri katıldı. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, yaptığı kısa konuşmada, "Bugün çok önemli bir gün. Cumhuriyet’in 98'inci yılını 29 etkinlikle kutluyoruz. Bunu sizlerle beraber yapıyor olmak büyük bir mutluluk. Hepinizi kutluyorum. Gerçekten muhteşem bir performans sergilediniz. Bu bir başlangıç, devamını getireceğiz" dedi.

 

Kaynak: anka