RAMİZ KAAN OKTAR

Kocaeli’nin Kartepe ilçesine bağlı Eşme Mahallesi Sapanca Gölü kıyısında kamp yapan sportif balıkçı Taha Tarhan, 23 kilo 100 gram ağırlığında sazan balığı yakaladı. Tarhan, yakaladığı balığın fotoğraflarını ve videolarını çekip daha sonra ait olduğu sulara bıraktı. 

Bu yıl 14. düzenlenecek olan Uluslararası Sazan Balığı Tutma Yarışması öncesi Kocaeli’nin Kartepe ilçesinde, Sapanca Gölü kıyısında kamp kuran ve yarışma öncesi idmanlarını sürdüren sportif balıkçı Taha Tarhan, 23 kilo 100 gram ağırlığında bir sazan yakaladı. Tarhan, balığın fotoğraflarını ve videolarını çektikten sonra tekrar Sapanca Gölü’ne bıraktı.

10 yıldır sportif balıkçılık yaptığını ve balıkların hiçbir şekilde zarar görmediğini dile getiren Tarhan, “Burada balık, yatağında korunuyor. Hiçbir şekilde zarar görmeden fotoğraf ve videolarını aldıktan sonra balıklarımızı tekrar ait olduğu sulara iade ediyoruz” dedi. Tarhan, şunları söyledi:

“2021 yılında yapılacak olan Sazan balığı yarışması öncesinde, Sapanca Gölü’nde idman yapıyorduk. O sırada oltamıza 23 kilo 100 gram bir balık denk geldi. Sapanca Gölü’müzde çok güzel balıklar var. 29 Ekim-5 Kasım arasında yarışmamız var. Ekip olarak 5 gündür buradayız. Bu balığımızı da tekrar suya geri iade edeceğiz. Daha büyüyecek, milyonlarca yavru salacak. Sapanca Gölü içme suyu kaynağımız. Yerli ve yabancı takımların katılacağı uluslararası bir yarışma var. İnşallah bizde orada boy göstereceğiz. İddialıyız, birinci olacağımıza inanıyoruz. Bu yaptığımız işin adı sportif balıkçılık. Burada balık yatağında korunuyor. Hiçbir şekilde zarar görmeden fotoğraf ve videolarını aldıktan sonra balıklarımızı tekrar ait olduğu sulara iade ediyoruz.”

Amatör Balıkçılık Federasyonu Başkanı Engin Üztürk ise şunları söyledi:

“Arkadaşlarımız gerçekten çok güzel bir balık yakalamışlar. 2021 yılının herhalde rekor balığı. Ama bu göl vahşi bir avlak. Burada yarışmaların 23,5 buçuk kiloyla rekoru kırıldı. 30 kiloluk balıklar yakalandı. Bu rakamlar her an artarak devam edebilir. Bu yıl 14. yapılacak ola bizim Uluslararası Sazan Balığı tutma yarışmamız var. Arkadaşlarımız da yarışmacı olarak katılacaklar. Buraya da yarışma için idman yapmaya geldiler. Yarışmaya katılacak olan takımlarımızın birçoğu idmanlara başladılar. Ben yarışmalarda bu tarz balıkların daha büyüklerinin yakalanacağını ümit ediyorum çünkü yarışmaya katılan takımlarımızın hepsi Taha arkadaşım ve ekip arkadaşları gibi hepsi profesyonel arkadaşlarımız.

Dünya genelinde pandemiden dolayı büyük sıkıntılar yaşıyoruz. Buna rağmen Almanya, Fransa ve Bulgaristan’dan iki takım, İngiltere’den bir takım şu anda bize katılım için müracaat ettiler. Gerekli hem Türkiye’den hem kendi ülkelerinden izin yazılarını hazırlıyorlar. Bizim ülke genelinde 40 takımımız hazır. Şu anda listemizde hazır, artı bir 10 takım da yedek listemiz var. Gelmeseler bile biz 40 takım üzerinden yarışmamızı her an başlatabiliriz."

Kaynak: anka