TUNAKAN YILDIRIM

Karabük’ün tarihi han, hamam ve konaklarıyla ünlü; UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan ve dünyanın en iyi korunan 20 şehri içinde bulunan Safranbolu ilçesinde, 22. Altın Safran Uluslararası Belgesel Film Festivali düzenleniyor. 16-18 Eylül arasında düzenlenen festival kapsamında en iyi restore edilen yapı olarak seçilen Muhsin Bey Evi’ne onur ödülü plaketi törenle çakıldı.

22. Altın Safran Uluslararası Belgesel Film Festivali kapsamında, ilk olarak festival komitesi; Safranbolu Misak-ı Milli meydanında yer alan Atatürk Anıtı’na çelenk sundu.

Törenden sonra, en iyi restore edilen yapı olarak seçilen ve Yaşar Fırtına’ya ait, üç katlı, 182 yıllık, tarihi Muhsin Bey Evi önünde plaket çakma töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz, Safranbolu Kültür ve Turizm Vakfı Başkanı Şefik Dizdar ve vatandaşlar katıldı.

Belediye Başkanı Elif Köse, “Bu değerli evlerin nesilden nesile aktarmak hepimizin görevi ve biz bunları yaşayarak koruyoruz. Artık bu büyük evlerde ailelerle oturmak mümkün değil, çok büyükler çünkü. Bunları turizme kazandırmak gerekiyor. Bizlerin görevi de turizmi Safranbolu'da canlandırmak, sürdürülebilir hale getirmek, daha fazla insanı bizim kültürümüzü tanınmasına katkı sunmak" dedi.

Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse, konuşmasının ardından, Safranbolu Kaymakamı Mehmet Türköz ile birlikte “En iyi restore edilen ev” plaketini tarihi konağın duvarına çaktı.

 

Kaynak: anka