Rize’nin batı yakasındaki ilçe ve köylerin su ihtiyacının karşılanması amacıyla Rize İl Özel İdaresi tarafından 2015 yılında başlatılan İkizdere ilçesinin Varda Yaylasından alınmak istenen içme suyu şebekesi hâlâ tamamlanmadı.

Projesi 2013 yılında, 45 milyon liralık ihalesi ise 2015’te yapılan Varda Suyu tamamlanmadı. Konu hakkında açıklama yapan Kalkandere ilçesinin eski İl Genel Meclis üyesi Hasan Kansızoğlu, şu açıklamayı yaptı:

"Rize’nin Kalkandere dahil batı bölgesindeki İyidere, Derepazarı ilçeleri ile Kendirli Beldesi ve köylerimizin 100 yıllık su ihtiyacını giderecek proje niye unutuldu? Köyümüzde su sıkıntısı yaşıyoruz. DSİ tarafından sürdürülen projenin geri ödemesi, yapılan protokol doğrultusunda, %30’u İyidere, Kalkandere, Derepazarı ve Kendirli Belediyeleri tarafından, geriye kalan %70’i ise İl Özel İdaresi tarafından karşılanacaktı. 2015 yılında çalışmaya başlarken bitim tarihi 2017 olarak açıklanmıştı."

Rize merkezin içme suyunu karşılayan Andon suyuna alternatif bir proje olan Varda suyu ile Rize’de yaşanabilecek olası bir arıza durumunda merkeze su takviyesi yapması amaçlanıyordu. 2015 yılında başlanılan projenin 2017 yılında tamamlanacağı açıklanmıştı.

 

Kaynak: anka