Çankaya Belediyesi'nin Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi’nde bin 260 metrekare üzerine, engelli dostu olarak inşa ettiği Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi, 22 Eylül'de açılıyor.

Çankaya Belediyesi'nin Aralık ayına kadar sürecek 25 temel atma ve açılış programı hız kesmeden devam ediyor. Öveçler Sokullu Mehmet Paşa Mahallesi'nde bin 260 metrekare alan üzerine inşa edilen Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi de 22 Eylül'de açılıyor.  

Dünya şairi Nazım Hikmet’in adını yaşatacak yeni Çankaya Evi, engelli vatandaşların da kullanımına uygun olarak tasarlandı. Tüm katlara ulaşabilen asansör sistemi, geniş koridor, ferah derslik ve salonlarıyla öne çıkan yeni Çankaya Evi'nde, herkese hitap edecek bir de kütüphane yer alıyor. 

YENİ ÇANKAYA EVLERİ GELİYOR 

Yeni bir Çankaya Evi’ni daha Çankayalılar'a kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını kaydeden Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, "21. Yüzyılın halkevi olarak hizmet verecek Öveçler Nazım Hikmet Çankaya Evi’nde vatandaşlarımız, yabancı dil kurslarından, resim derslerine, diksiyondan, bilgisayar ve müzik eğitimine kadar pek çok branşta hobi ve meslek edindirme kurslarına katılabilecekler. İnsanların hayatına dokunacak yatırımlarımızla, yepyeni eserleri halkımızın hizmetine sunacağız. Bu yıl açılış ve temel atma ile Çankaya Evlerimizin sayısını daha da artıracağız" dedi. 

2021 yatırım programına hızla devam ettiklerini kaydeden Taşdelen, şöyle devam etti: 

“Biz istiyoruz ki halkımız her mahallede kolay erişebileceği merkezlerden belediye hizmeti alabilsin. Türkan Saylan Çankaya Evimizi açtık. Bu hafta Nazım Hikmet Çankaya Evimizi de açıyoruz. Yıldız Hizmet Binamız içindeki Çankaya Evimizi de hizmete açacağız. Karapınar Mahallesi’nde temeli attık. Kırkkonaklar ve Çayyolu’na da inşa edeceğimiz Çankaya Evleri ile halkımıza hizmet vereceğiz. Halkımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarını karşılamaya devam edeceğiz. Doğru belediyecilik anlayışımız ve polemik yerine ürettiğimizle, projelerimizle, eserlerimizle, var olacağımızı biliyoruz.” 

Kaynak: anka