İBRAHİM İMAT

Osmaniye’de, bir serada yakılan ateşin sıçramasıyla ormanda yangın çıktı. Devlet Hastanesi yakınındaki yangın, Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekiplerinin yanı sıra polisin TOMA aracından sıktığı su ile kontrol altına alındı.

Yangın bugün saat 14.00 sıralarında Devlet Hastanesine yakın ormanlık alanda başladı. Çevredekilerin ihbarı üzerini olay yerine orman işletme, itfaiye ve polis ekipleri geldi. Doktorlar Sitesi’nin istinat duvarına kadar yaklaşan alevler, sitede bulunan bir apartmanın çatı katına sıçradı. Çatıdaki yangın itfaiyenin müdahalesi ile büyümeden söndürüldü.

Yangına yer ekiplerinin yanı sıra üç helikopterle havadan müdahale edildi. Ayrıca yangının söndürülmesi için polis de TOMA ile alevlere su sıkarak itfaiyeye destek verdi.

VALİ YILMAZ: 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI.

Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz, bölgeye gelerek, söndürme çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Vali Yılmaz, yangının, bölgedeki serada yakılan ateş nedeniyle başladığını, serada ateşi yakan kişinin gözaltına alındığını, yangının da tamamen kontrol altına alınmak üzere olduğunu açıkladı.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

* Yangın Alanı

* İtfaiye ve TOMA’nın Yangını Söndürme Çalışmaları

 

Kaynak: anka