Bilecik'te 40 yıldır optisyenlik yapan İsmail Öter, giderlerin sürekli arttığını fakat gelirlerin sürekli düştüğünü söyledi. Öter, “Ülkemizde tüm ürünlerde olduğu gibi dışa bağımlı olduğumuz için gözlüklerde de yüzde yüz etkilendik. Elektrik gideri, internet pahalılaşıyor, kira giderlerimiz, aidatlarımız da... Bunların hepsi yükseliyor ama maalesef bizim gelirimiz hep aşağı doğru çekiliyor” dedi.

Bilecik’te yaşayan ve 40 yıldır optisyenlik yapan İsmail Öter, gelirlerinin sürekli olarak düştüğünü dile getirdi. Öter, şunları söyledi:

“Ülkemizde tüm ürünlerde olduğu gibi dışa bağımlı olduğumuz için gözlüklerde de yüzde yüz etkilendik. Tabi biz bunu vatandaşa anlatmakta zorluk çekiyoruz. Artı bir de devletin verdiği katkı payı çok düşük. Yirmi yıldır zam yapılmayan bir ürün, yani devlet 20 yıldır bize zam yapmıyor, vatandaşın aldığı gözlüğe hala 50 TL bir para ödüyor. Yani 9 lira cam için, 40 TL çerçeve için ödüyor. Maalesef bu paralar ile ne gözlük ne çerçeve alınması mümkün değil. Tabi biz bunu vatandaşa yansıtırken problem yaşıyoruz. Vatandaşla karşı karşıya geliyoruz. Bunun bir an önce düzenlenmesi lazım. Ama bu şartlarda zor gibi görünüyor. Giderlerimiz tamamen artıyor. Elektrik gideri, internet pahalılaşıyor, kira giderlerimiz, aidatlarımız da. Bunların hepsi yükseliyor ama maalesef bizim gelirimiz hep aşağı doğru çekiliyor.”

 

 

Kaynak: anka