Odunpazarı Belediyesi, ekonomik kriz nedeniyle zor günler geçiren ihtiyaç sahibi üniversite öğrencilerine ulaşım desteği sağlayacak. Belediye Başkanı Kazım Kurt, 500 örgün öğretimde okuyan ön lisans ve lisans öğrencisine, 500 TL ulaşım desteği verecek.

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, öğrencilerin üzerindeki ekonomik yükü azaltmak için ihtiyaç sahibi 500 üniversite öğrencisine 500 TL ulaşım desteği verecek. Öğrencilerin ESKART’larına tek sefer yüklenecek bu 500 TL ulaşım desteğinin kullanım süresi ise kullanıcıya ait olacak.

SON BAŞVURU 7 MART

Odunpazarı Belediyesi'nin ulaşım desteğinden yararlanmak isteyen öğrenciler, 24 Şubat 2022 Perşembe günüden itibaren Gökmeydan Mahallesi'nde bulunan Odunpazarı Belediyesi Ek Hizmet Binası içerinde yer alan Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'ne başvuru yapabilir. Başvurular için son tarih ise 7 Mart 2022 Pazartesi. Odunpazarı Belediyesi'nin ulaşım desteğinden, Odunpazarı’nda oturan 25 yaşını doldurmamış, örgün öğretimde okuyan ön lisans ve lisans öğrencileri faydalanabilecek. Ulaşım desteğinden faydalanmak isteyen öğrencilerde aranan kriterlerden biri de “Sosyal Güvenlik Kurumu”nda “çalışan kaydının” olmaması. Başvuruda bulunan öğrencilerden şehit ve gazi çocuklarına, yüzde 40 ve üzeri engele sahip öğrencilerine, annesi ve babası vefat edenlere, yetiştirme yurdunda okumuş olanlara ise öncelik verilecek.

BAŞVURU BELGESİ WEB SİTESİNDE

Odunpazarı Belediyesi'nin ulaşım desteğinden faydalanmak isteyen öğrenciler, başvuru için gerekli olan “başvuru belgesini” Odunpazarı Belediyesi'nin www.odunpazari.bel.tr adresli resmi web sitesinin duyurular sekmesinden edinebilecek. Detaylı bilgi almak isteyenler de Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü'nün 0 (222) 240 08 85 ve 240 08 47 numaralı telefonları arayarak bilgi alabilecek.

“GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ!”

Gençlere destek olmaya devam edeceğinin altını çizen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, şunları söyledi:

“Ülkemizde yaşanan derin ekonomik krizden toplumun tüm kesimleri etkilendi. Zaten zor geçinen üniversite öğrencileri, barınma, elektrik ve doğalgaz faturaları ile temel ihtiyaç ürünlerine gelen fahiş zamlar sonrasında öğrenim hayatlarına devam edemez duruma geldi. Kötü yönetim, yanlış ekonomi ve eğitim politikaları öğrencilerimizi gittikçe artan bir dar boğaza sokuyor. Gelecek kaygısı yaşayan, işsizlikle mücadele eden gençlerimiz, hayatlarının en güzel yıllarını da maalesef ciddi bir yoksullukla sürdürüyor. Odunpazarı Belediyesi ve ben Belediye Başkanı Kazım Kurt, gençlerimizin yanındayız. Olanaklarımız doğrultusunda onların yükünü hafifletmek için, Odunpazarında oturan 500 üniversite öğrencisine 500 TL’lik ulaşım desteği vereceğiz. Öğrencilerin ESKART’larına yüklenecek olan bu bedel, umarım gençlerimizin biraz olsun rahat bir nefes almasını sağlar. Gençlik ve halk merkezlerimizle, kütüphanelerimiz ve Dilek Mercan Kız Öğrenci Misafirhanesi ile gençlerimizin yanında olmayı sürdüreceğiz.”

 

  

Kaynak: anka