Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma Ekibi (OBAK) ile bir araya geldi. Başkan Kurt, OBAK’ın olası afetlerde görev yapmaya hazır olduğunu belirtti.

Gönüllülerden oluşan ve afet durumlarına hazırlıklı olmak için kurulan Odunpazarı Belediyesi Arama Kurtarma (OBAK), eğitim ve tatbikat çalışmalarına devam ediyor. OBAK gönüllülerine teorik, tatbiki, bilgi ve becerileri ile fiziki kabiliyetlerini arttırıcı ve göreve her an hazırlıklı bulunmalarını sağlamak için eğitici programlar uygulanıyor.

OBAK, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından akredite edilen ekiplerden olmak için hazırlıklarını da sürdürüyor.

“EKİBİMİZE GÜVENİYORUM”

Ekiple bir araya gelen Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, yürütülen faaliyetlerle ilgili bilgi aldı.

Başkan Kurt, “Amacımız başta deprem olmak üzere meydana gelebilecek tüm doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak. Ekibimiz eğitimlerini tamamladı. Şimdi Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı tarafından akredite edilen Türkiye’de az sayıda ekipten biri olmak için hazırlanıyor. Eskişehir başta olmak üzere, ülkemizde herhangi bir afet durumunda Odunpazarı Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yanında olacağız, yardımına koşacağız. Dilerim ki herhangi bir afet yaşamayız. Ancak bulunduğumuz coğrafyanın gerçeklerinden de kaçamayız. Tüm ülke olarak afetlere hazırlıklı olmalıyız. Ekibimize güveniyorum ve çalışmalarında başarılar diliyorum” diye konuştu.

Kaynak: anka