OKAN TURA

Aydın’ın Kuşadası ilçesinde narkotik köpeği Honaz’ın da katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda çok miktarda uyuşturucu ile çeşitli çap ve markalarda silah ve mermi ele geçirildi. Operasyonda yakalanan iki kişiden birinin çeşitli suçlardan kesinleşmiş 9 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasıyla arandığı belirlendi.

Kuşadası İlçe Emniyet Müdürlüğü Narkotik Grup Amirliği ile Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği ekipleri, Kadınlar Denizi Mahallesi’ndeki bir villada uyuşturucu madde ticareti yapıldığı yönünde bilgi aldı. Polis, gerekli hazırlıklarını tamamladıktan sonra narkotik köpeği Honaz ile birlikte operasyon düzenledi.

Evde bulunan iki şahsın S.B. ve K.S.S. olduğu tespit edildi. S.B.’nin 3 ayrı “resmî belgede sahtecilik”, 5 ayrı “dolandırıcılık”, 1 “uyuşturucu madde ticareti yapmak”, ayrıca tutuklu ve hükümlünün kaçması suçlarından olmak üzere toplam 9 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası ile arandığı ortaya çıktı.

Narkotik köpeği Honaz ile birlikte villada yapılan aramalarda ise 298 gram kristal tabir edilen metamfetamin, 4.06 gram kokain, 3 gram esrar, 1 adet hassas terazi, 1 Adet Sig Sauer marka 7.65 milimetre çapında ruhsatsız tabanca ve 1 adet şarjör, 1 adet üzerinde marka model bulunmayan 7.65 çapında ruhsatsız toplu tabanca, değişik çaplarda toplam 17 adet fişeğe el konuldu.

Hapis cezasıyla aranan S.B çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, K.S.S ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: anka