Mersin'in Gülnar ilçesinde 2,5 yaşındaki Müslüme'nin kaybolması sonucu başlatılan arama çalışmasında yedinci güne girildi. Aramalar karadan ve havadan yapılan çalışmalarla sürüyor.

Konargöçer bir yaşam süren Yağal ailesi, Konya Bozkır bölgesinden kışı geçirmek için Mersin'in Gülnar ilçesi Yanışlı bölgesine geldi. Geçen hafta çarşamba günü burada yer alan çadırın etrafında oynarken kaybolan Müslüme için arama çalışmaları devam ediyor. Aile ve çevredekilerin yaptığı aramada bulunamayan Müslüme için haber verilmesi üzerine jandarma, itfaiye, AKUT, UMKE ve AFAD ekipleri sevk edildi. 300 kişiden oluşan ekip, vadi, orman ve dağlık alanda arama çalışmasını sürdürürken, iz takip ve kokuya duyarlı köpeklerden destek alınmaya devam edildi. Havadan da termal kameralı İHA'lerle şu ana kadar 10 kilometrelik alan tarandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, arama çalışmalarını takip etmek için eski CHP Kadın Kolları Başkanı ve Genel Başkan Danışmanı Fatma Köse’yi görevlendirdi. Köse, şunları söyledi:

“Genel başkanımızın görevlendirmesiyle kızımızın yaşadığı arazideyiz. 2.5 yaşındaki bir çocuğun kaybolmasını doğrusu aklım almıyor. Aile ile konuştuğumuzda çocuklarının kaçırılmış olabileceğini söylediler. Aile kimseyle husumetlerinin olmadığını dile getirdi. Umarım, Müslüme kızımız sağlıklı bulunur, umarım hayattadır. Gördüğümüz kadarıyla sorun, konargöçer bir yaşam sürdüren Sarıkeçeliler ile ilgili genel bir sorun var. Sarıkeçelilerin bu bölgelere neden hala mecbur bırakıldıklarının araştırılması gerekir çünkü okuluna gidemeyen çocuklar dağlık bölgelerde bu kış döneminde neden buna mecburlar? Sorunlarının derinlemesine araştırılması ve çözümü gerekiyor. Bu çocuklarımız hak ettikleri şartlarda hak ettikleri okullarda okumalarının sağlanmış olması gerekiyor.”

Köse, bölgede yapılan arama çalışmalarını da bir süre takip ederek yetkililerden bilgi aldı. Köse, Müslüme’nin annesi Selvi Yağal ile de sohbet ederek onu teselli etmeye de çalıştı. Köse, gözlemleri hakkında da Kılıçdaroğlu’na bilgi vereceğini de dile getirdi.

Kaynak: anka