Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 669’uncu Elmalı Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan Orhan Okulu’nun bacağından yaşadığı sakatlığın bilinmesine rağmen rakiplerinin "tırpan" oyunu nedeniyle tekmelere maruz kaldığına dikkat çekti. Fair play çağrısı yapan Başkan Uysal, “Buna yetkili kurulların seyirci kalmasını hayretle izliyorum. Sporcularımızı koruyamazsak geleneksel ata sporumuzu layık olduğu seviyede devam ettiremeyiz” dedi. 

Başkan Uysal, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada, 669’uncu Elmalı Yağlı Güreşleri'nin düzenlemesinde emeği geçen başta Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk olmak üzere tertip komitesine ve sporculara teşekkür etti.

Güreşlerde altın kemerin sahibi olan İsmail Balaban’ı da tebrik eden Başkan Uysal, açıklamasında şunları kaydetti:

“Ancak yadırgadığım bir durumu ifade etmeden geçemeyeceğim. Bütün sporcular velinimetimiz. Bütün pehlivanlar, geleneksel ata sporumuzun birer temsilcisi. Ve hepsi çok değerli. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde başpehlivanlıklar kazanmış, yıllardır bu spora hizmet eden Başpehlivan Orhan Okulu’nun bacağından sakatlık yaşadığı herkesin malumu. Sporcunun bu sakatlığı bilindiği için rakipleri tarafından sürekli ‘tırpan’ adı altında bacağına tekme atılmasını ve buna yetkili kurulların seyirci kalmasını hayretle izliyorum. Sporcularımızı koruyamazsak geleneksel ata sporumuzu layık olduğu seviyede devam ettiremeyiz.”

Her turnuvada bacağına tekme atılan bir sporcunun, yağlı güreşlere gerektiği gibi hizmet edemeyeceğinin altını çizen Başkan Uysal, “Yağlı güreşimizi koruyalım. Yağlı güreşimizi ancak sporcularımızı koruyarak gelecek nesillere taşıyabiliriz” dedi.  

 

Kaynak: anka