MELİS ANTER

Türkiye’nin en çok turist ağırlayan illerinden Muğla’da iş dünyası, eğlence mekanlarının açılmasını istiyor. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, “Bar, birahane ruhsatına sahip eğlence mekanlarının açılmaması içimize sinmiyor” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın haziran ayı normalleşme tedbirleri çerçevesinde açıklanan uygulamaları değerlendiren Ercan, “Faaliyete başlayan işletmelerimiz için mutluluk duyuyoruz. Ancak açılamayan işletmelerimiz içinde son derece endişeliyiz” diye konuştu.

“İŞLETMELER YAKLAŞIK 1,5 YILDIR KAPALI”

Bu işletmelerin, yaklaşık 1,5 yıldır kapalı olduklarını hatırlatan Ercan’ın açıklaması şöyle:

“Bundan sonra işletmelerimizin faaliyetlerini sürdürebilmeleri, daha fazla ayakta kalabilmeleri mümkün olmayacaktır. Bu işletmelerimizin gerekli tedbirler çerçevesinde faaliyetlerine başlayabilmelerine olanak sağlanmalıdır. Vatandaşlarımızın ve açılan işyerlerimizin gerekli hassasiyeti göstererek kurallara riayet etmesini istiyoruz. Çünkü tüm üye işletmelerimiz adına söyleyebiliriz ki tekrar kapanmaya tahammülümüz yok. Kamuoyunun ve yetkililerin dikkatine önemle sunarız.”

 

Kaynak: anka