Mezitli Belediyesi tarafından AIESEC ve Değer Akademi Okulları iş birliği ile Mutlu Yaşam Köyü Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezi'nde düzenlenen yaz etkinlikleri başladı. 6 hafta sürecek etkinliklere, Litvanya, Kazakistan, Kolombiya, Ukrayna, Sırbistan, Rusya, Portekiz gibi farklı ülkelerden gelen 10-15 yaşları arasındaki gençler ile 6 Mezitlili Türk gönüllü genç katılıyor.

Etkinliklerde gençler, sürdürülebilir kalkınma ve gönüllülük kavramlarını oyunlarla ve etkinliklerle, İngilizce pratik yaparak deneyimliyor. 

Mezitli Belediyesi’nin konuğu olarak farklı ülkelerden gelen gençleri bir kez daha ağırlıyor olmaktan mutlu olduklarını belirten Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, “Mezitli Belediyesi olarak farklı kültürlerin kaynaşması, aynı zamanda bunun gençlerimiz için kişisel gelişim avantajına dönüştürülmesi için bu yıl da yabancı gençlerimizi Mezitli’de ağırlıyor olmaktan dolayı mutluyuz.  Konuklarımız Türk kültürünü tanımak açısından farklı bir buluşma sağladılar. Aynı zamanda farklı dillerle ilgi önemli deneyimler kazandılar. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Mutlu Yaşam Köyü Uluslararası Gençlik Deneyim ve Gönüllülük Merkezinde gençlerimizi ağırlıyoruz. Burada çok güzel zaman geçiriyorlar. 6 haftanın sonunda çok sıkı dostluklarını kurulduğuna hep birlikte şahit olacağız. İnanıyorum ki burada oluşan bağ uzun yıllar devam edecek ve görüşmeye devam edecekler" dedi.

Kaynak: anka