MERYEM ALTUNAY

Merzifon Tacettin İbrahim (Çukur Şadırvan) camisinde başlatılan restorasyon çalışmalarının devam ettiği alanda tezgah açan pazar esnafı, kalkan toz nedeniyle ürünlerinin zarar gördüğü, mağdur olduklarını söyledi.

Amasya'nın Merzifon ilçesinde, Tokat Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan Merzifon Tacettin İbrahim (Çukur Şadırvan) camisindeki restorasyon çalışması nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirten Pazarcı Özcan Comart, duruma tepki gösterdi.

Çalışmanın 2 ay önce başlamış olmasına rağmen bir türlü tamamlanamadığını söyleyen Comart, ANKA Haber Ajansı'na şunları söyledi:

“Vakıflar yüzünden biz burada çok mağdur olduk. Sebzelerimiz, ürünlerimiz hep tozun toprağın içinde kaldı. Gelin bakın çamurlara; bak yerlere, bak şuradaki pisliğe. Katık pazarı dersen hâlâ öyle. Şu brandadan bir rüzgâr estiği zaman toz toprak hep bizim ürünlerimize, mal oluyor tekrardan.

Herkes mağdur oldu burada pazarcı olarak biz de mağdur olduk. Süt katık yoğurt pazarı da öyle... Bu çalışma iki ayı geçti şu anda. Yapılacak (ama) halen yaptıramadık bunları. Buna bir çare yapsınlar düşünsünler çareleri. Yerlerle bak çer-çöp, katık pazarı burada olmaz. Yoğurt katık pazarı burada olmaz. Ben müşteri olsam vallahi gelmem buraya.”

 

Kaynak: anka