Mersin’de 16 yaşındaki lise öğrencisi Serhat Sayin’i sokak ortasında öldürdüğü iddiasıyla yargılanan tutuklu sanık Şehmus Yıldırım (25), “Ben, tasarlayacak olsam arabada, parkta öldürürdüm. Benim öldürme niyetim yoktu. Serhat dükkana gelip bıçak çekip, küfür edince öldürdüm. Tahliyemi istiyorum" diyerek kendisini savundu.

Mersin 9. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın 3. duruşmasında, 'kasten adam öldürme' suçundan yargılanan sanık Şehmus Yıldırım, hayatını kaybeden Serhat Sayin'in ailesi, tanıklar ve taraf avukatları hazır bulundu.

Duruşmada Şehmus Yıldırım’ın Serhat Sayin’in yaşıyla ilgili iddiasına yanıt veren anne Sabiha Sayin, "Oğlumun gerçek yaşıdır. Şüpheli, oğlumun yaşını büyük göstermeye çalışıyor. Söyledikleri yalandır. En ağır cezayı almasını istiyorum" dedi.

Söz hakkı verilen sanık Şehmus Yıldırım ise olayı tasarlayarak yapmadığını öne sürerek, “Ben tasarlayacak olsam arabada, parkta öldürürdüm. Benim öldürme niyetim yoktu. Serhat dükkana gelip bıçak çekip, küfür edince öldürdüm. Tahliyemi istiyorum" diye konuştu.

AKLİ DENGESİ YERİNDE

Bu arada, Adli Tıp Kurumu’nun Şehmus Yıldırım’ın sağlık durumuna ilişkin raporu da mahkemeye ulaştı. Raporda, Yıldırım’ın akıl sağlığının yerinde olduğu bildirildi. Mahkeme heyeti, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.

SOKAK ORTASINDA

Mersin’in merkez Akdeniz ilçesinde 14 Eylül 2020’de meydana gelen olayda, iddiaya göre; elektronik eşya satan bir mağazada çalışan Şehmus Yıldırım, birlikte yaşadığı dini nikahlı eşine sosyal medya hesabından mesaj attığını öne sürdüğü Y.S.'yi çağırıp darp etti. Ağabeyinin darp edildiğini gören Serhat Sayin, Şehmus Yıldırım’ın iş yerine giderek, parka gelmesini istedi. Yıldırım, dükkan sahibinin ruhsatlı tabancasını alarak parka gitti. İkili parkın önünde karşılaştığı an Şehmus Yıldırım, yanında getirdiği tabancasıyla ateş etti. Ağır yaralanan Sayin, özel araçla kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Cumhuriyet savcısının olayla ilgili hazırladığı iddianamede, sanık Şehmus Yıldırım’ın ‘kasten adam öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası ile cezalandırılması talep ediliyor.

ANNESİ FERYAT ETMİŞTİ

Acılı anne Sabiha Sayin, oğlunun öldürüldüğü yerde gözyaşlarına boğulmuştu. “Senin yerine annen öleydim Serhat” diyerek ağıtlar yakan anneyi yakınları güçlükle sakinleştirmişti. Acılı anne, oğlunun ölümüne neden olan tabancanın sahibi Sedat İ.’ye de “Eğer o silah orda olmasıydı benim oğlum ölmeyecekti, ondan da şikayetçiyim” diyerek tepki göstermişti.

Anne Sabiha Sayin, Şehmus Yıldırımın’ın yanı sıra eşinin ve patronunun da yargılanmasını istediğini belirterek şunları söyledi:

“Ben, o Sedat, patronu, ona silahı veren kişiden de davacıyım. O, silahı verdi ona. O silahı ona vermeseydi o çekmecede kilitli kalacaktı. Bu, ‘Sedat’ denen patron ve cezaevindeki o Allah’ın belası… Ben kadının da tutuklanmasını istiyorum. Onun karısının da tutuklanmasını istiyorum ki benim ciğerim yandı, başka annelerin ciğeri yanmasın.”

Baba Cafar Sayin ise “Öyle bir çocuk değildi yani. Seveni çoktu. Biz öldükten sonra gördük yani ne kadar seveni var. Taziyede olsun, hastane önünde olsun. Kesinlikle hem karısından hem bu Sedat denen (kişiden) davacıyız sonuna kadar” dedi.

 

Kaynak: anka