Mersin Büyükşehir Belediyesi, kentte yeşil dokuyu ve halkın çevre düzenleme ile kent peyzajına ilgisini artırmak amacıyla "Mersin’de en keyifli konum; benim bahçem, balkonum!" sloganıyla "En Güzel Bahçe/Balkon Yarışması" düzenliyor. Mersin’in 4 merkez ilçesi ile Tarsus’ta yaşayan vatandaşlar, 30 Mayıs’a kadar balkon ve bahçelerinin fotoğraflarını [email protected] adresine göndererek yarışmaya katılabilecek.

Mezitli, Yenişehir, Akdeniz, Toroslar ve Tarsus ilçelerinde yaşayan 18 yaş ve üzeri vatandaşlar, yarışmaya katılım sağlayabilecek. Başvuruların 30 Mayıs’a kadar alınacağı yarışma için vatandaşlar, Alo 185 Teksin Mersin Çağrı Merkezi üzerinden detaylı bilgiye ulaşabilecek.

ÖDÜLLER, DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NDE SAHİPLERİNİ BULACAK

Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Dairesi öncülüğünde düzenlenen yarışmaya katılmak isteyen vatandaşlar, birbirinden güzel, rengarenk çiçekli balkon ve bahçelerinin fotoğraflarını [email protected] adresine göndererek katılım sağlayacak. Büyükşehir, yarışma kategorilerini, en güzel balkon, en güzel bahçe (konut, apartman, site bahçesi) olarak belirledi.

Yarışmanın sonucu 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde açıklanacak. Balkon kategorisinde ilk 3 sırada yer alan yarışmacılara, bahçe kategorisinde ise birinci olanlara bahçe aleti seti ve doğal tohum seti hediye edilecek. Ayrıca her katılımcıya birer katılım sertifikası verilecek.

 

Kaynak: anka