Merkezefendi Belediyesi’nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediği Engelsiz Festivali, ikinci gününde de yoğun ilgi gördü.

Etkinliğin ilk programında Engelsiz Yaşam Akademisi öğrencileri tiyatro gösterisi sergiledi. Akabinde olimpiyat şampiyonu Berfin Altan, olimpiyat ve hayat hikayesini anlattı. Engelsiz Festivali'nin son kısmında ise Ozan Ozanca şarkı ve türküler söyledi. Festival Ozan Ozanca’nın konseri ile sona erdi. Festival süresince gün boyu stantlar, workshoplar, animasyonlar, yarışmalar ve sürpriz etkinlikler yapıldı. Özel bireyler, kendileri için düzenlenen ve iki gün boyunca devam eden Engelsiz Festivali’ne katıldı.

"ONLARIN SOSYALLEŞMESİ VE KENDİLERİNİ İYİ HİSSETMELERİ İÇİN VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan, “Her şeye rağmen hayata tutunan, yaşama sevincini hiç kaybetmeyen özel bireylerimizin her zaman yanındayız. Merkezefendi Belediyesi olarak, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında düzenlediğimiz festivalimizde iki gün boyunca birbirinden güzel etkinlikler gerçekleştirdik. Özel bireyler ve ailelerinin mutluluğunu görmek bizleri de mutlu ediyor. Onlar için yapmayacağımız şey yok. Söyleşiden tiyatroya, stand-up gösterisinden konsere birçok etkinlik gerçekleştirdiğimiz festivalimize gösterilen ilgi bizim için çok değerli. Özel bireylerimizin gözlerindeki enerji, parıltı, hayata tutunuşları ve yaşama sevinçleri bizlere ilham veriyor, güç veriyor. Onlar için, onların hayatlarını kolaylaştırmak için, onların sosyalleşmesi ve kendilerini iyi hissetmeleri için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” dedi.

Kaynak: anka