Marmaris, 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümünde unutulmaz bir kutlamaya sahne oldu. Binlerce vatandaş pandemi nedeniyle uzun süredir yapılamayan fener alayında bayram coşkusunu doyasıya yaşarken, ünlü sanatçı Berkay da sahne performansıyla Mammarisliler'i kendine hayran bıraktı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay da bu coşkuya ortak oldu.

Marmaris Belediyesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla düzenlediği programda bayram coşkusu doruğa ulaştı. Pandemi nedeniyle uzun süredir yapılamayan fener alayında vatandaşlar bayram coşkusunu gönüllerince yaşadı.

Kutlama programında ilk olarak Aksaz Deniz Üs Komutanlığı Bandosu, Taylan Ünlü’nün solist olarak katıldığı mini bir konser verdi.  Ardından Atatürk Caddesi üzerinde fener alayı düzenlendi. Ketenci Otel önünde başlayan fener alayı öncesinde vatandaşlara, Marmaris Belediyesi tarafından meşale ve Türk bayrağı dağıtımı yapıldı.

BİNLERCE KİŞİ YÜRÜDÜ

13'üncü Halk Dansları Festivali için Bulgaristan, Özbekistan, İzmir, Bursa’dan Marmaris’e gelen folklor gruplarının gösteri sunduğu fener alayına, Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, CHP Marmaris İlçe Başkanı Zekican Balcı, belediye başkan yardımcıları ve binlerce vatandaş katıldı. Türk Chooper motosiklet grubunun başını çektiği kortejde ellerinde bayrak ve meşalelerle Atatürk Meydanı’na yürüyen vatandaşlar, çalınan marşlara ve şarkılara da eşlik etti.

"MORALİMİZİ DÜZELTME ZAMANI"

Zafer Bayramı kutlamalarında günün en coşku dolu anlarından biri ünlü pop müziği sanatçısı Berkay’ın sahne performansı oldu. Atatürk Meydanı’ndaki konserde Berkay, ilk olarak Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay’ı sahneye davet etti. Burada bir konuşma yapan Belediye Başkanı Oktay, Marmaris’in zor günler geçirdiğini belirterek, “Zor günler geçirdik artık moralimizi düzeltme zamanı... Şu anda da hızlı bir şekilde yaralarımızı sarmaya başladık. Biz bu süreçte asla ve asla umudumuzu yitirmedik çünkü Marmaris’in gerçekten çok güçlü bir kent olduğunu biliyoruz” dedi.

"SONSUZA KADAR SAHİP ÇIKACAĞIZ"

Başkan Oktay, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün bir arada olmamızın daha önemli sebebi ise 30 Ağustos Zafer Bayramı. Bağımsızlık mücadelemizin en önemli günlerinden biri… Hepimizin Zafer Bayramı kutlu olsun. Atamızın Gençliğe Hitabesinde ifade ettiği gibi dahili ve harici bedhahlar olabilir, olacaktır. Ama bizler Türk gençliği olarak hiçbir zaman hiçbir mücadeleden geri durmadan cumhuriyetin bütün değerlerine sonuna kadar savunacağız. Bu dahili ve harici bedhahlar bir takım denemelerde bulunuldu. Ama unuttukları şu oldu; burada Türk milleti var, Atatürk'ün tüm değerlerine sonuna kadar sahip çıkmayı ant içmiş halk var. O yüzden istedikleri kadar denemeye devam etsinler; bu millet dimdik olduğu sürece başaramayacaklar.” 

Başkan Mehmet Oktay, konuşmasının ardından Berkay’a çiçek takdim etti.

Binlerce Marmarisli, konser boyunca Berkay’ın sevilen şarkılarına eşlik ederek doyasıya eğlendi. Sanatçı dillerden düşmeyen şarkılarını seslendirerek, Marmarislilere unutulmaz bir gece yaşattı.

Kaynak: anka