AHMET ÜNSAL

Manisa’nın Şehzadeler ilçesinde boş bir arsaya atılan Türk bayrakları, belediyenin duyarlı temizlik işçilerince yerden kaldırıldı. Temizlik işçileri, silkeleyip katladıkları barakları kendi evlerine götürdü.

Şehzadeler ilçesinin sokaklarındaki çevre kirliliği oluşturan maddeleri toplamakla yükümlü Çetin Akar sorumluğundaki temizlik işçileri İsmail Dündar ve Murat Asal, İstanbul yolu yeni garaj güzergahındaki bir arsaya atılmış Türk bayraklarını fark etti. Temizlik işçileri, Türk bayrakları bulundukları yerden kaldırdı. O sırada yoldan geçen bir vatandaş da o anları cep telefonuyla kayda aldı.

Temizlik işçisi Çetin Akar, "Biz, bölgemizde sadece çevreyi kirleten atıkları toplamıyoruz. Daha doğrusu biz, bir robot değiliz, hissiyatlarımız ve hassasiyetlerimiz vardır. Bu ülke kolay kurulmadı. O bayrakları oraya atanlar şunu unutmasınlar ki o kırmızı renk ve onu simgeleyen ay yıldızla bezenmiş bayrağımızın ortaya çıkması için atalarımız şehit kanını akıtmışlar. Bizim hassasiyetimiz bundandır. Bizler de bu bayrakların tozunu silkeleyip öptük ve başımızı üzerine koyup katladık. Şimdi bu bayraklar bizlerin evlerimizin çatılarında şahlanacaktır. Bir daha sesleniyoruz; bayrağımızın kıymetini bilin” dedi.

Kaynak: anka