AHMET ÜNSAL 

Manisa'nın Yunusemre Belediyesi evlendirme memurluğuna başvuruda bulunan iki arkadaş aynı gün nikah masasına oturunca, ortaya çıkan şahit bulma sorununu birbirlerine nikah şahitliği yaparak aştı.

Yunusemre ilçesinde yaşanan ilginç nikah şahitliği olayında Esra Çelik ve Onur Ulu çifti ile Ayşe Ergenç ve Hüseyin Arıkan çifti, uzun süredir devam eden arkadaşlıklarını nikah masasına taşıdı.

Evlenmek için Yunusemre Belediyesi evlendirme memurluğuna başvuruda bulunarak aynı gün art arda nikah kıymak istediklerini iletti. İki çift için yapılan incelemelerin ardından evlenmelerine engel bir durum olmadığı belirlenince, aynı güne verilen nikahların ortaya çıkan 'şahitlik sorunu'nu birbirlerine yardımcı olarak çözdüler.

Nikâh sonrası açıklamada bulunan Esra-Onur Ulu çifti duygularını, “Güzel bir duygu. Biz de birbirimizin nikah şahitliğini yaparak bir ilki gerçekleştirdik. Mutlu günümüzde bizleri yalnız bırakmayan herkese çok teşekkür ediyoruz” sözleriyle aktardı.

Arkadaşlarıyla aynı gün dünya evine giren Ayşe-Hüseyin Arıkan çifti ise mutluluklarını şöyle dile getirdi:

“Zaten arkadaşım ve eşi ile 5 yıldır tanışıyoruz. Çok heyecanlıyız. Birbirimizin şahidi olalım dedik. Hep birlikte aynı gün nikah kıyalım istedik. Rabbim de nasip etti.”

 

 

 

Kaynak: anka