30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü Lüleburgaz’da büyük bir coşkuyla kutlandı. Yeni Tören Alanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikler, öğlen askeri geçit töreninin de yer aldığı kutlama programıyla devam etti. Etkinliklere 7’den 70’e binlerce Lüleburgazlı katıldı. 

Lüleburgaz’da 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. İlk olarak sabah Yeni Tören Alanı’nda çelenk sunma töreniyle başlayan etkinlikler, Lüleburgaz Kaymakamlığı’nda düzenlenen bayramlaşmayla devam etti.

Etkinliklere, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, CHP Kırklareli Milletvekili Turabi Kayan, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Mehmet Kurugül, Lüleburgaz Belediye Başkanı Murat Gerenli. Lüleburgaz Cumhuriyet Başsavcı Vekili Cihat Acar ve çok sayıda Lüleburgazlı katıldı. 

HALKI VE ASKERİ SELAMLADILAR

Kaymakamlıkta gerçekleştirilen bayramlaşmanın ardından Kaymakam Salih Yüce, Tugay Komutanı Mehmet Kurugül ve Başkan Murat Gerenli, tören aracıyla birlikte halkı ve askeri birlikleri selamladı. Büyük bir coşkunun hakim olduğu kutlama programının devamında Lüleburgazlı minikler, halk oyunları gösterisiyle törene katılanları hayran bıraktı. Halk oyunları gösterisinin ardından ise zafer haftası etkinlikleri kapsamında dereceye giren çocuklara Kaymakam Yüce, Milletvekili Kayan, Tuğgeneral Kurugül ve Başkan Gerenli madalyalarını takdim etti.

 

Kaynak: anka