PERİHAN ERSİN

Karaman Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yücel Yaman, Kurban Bayramı öncesinde kurban satıcılarına 'sahte para' uyarısı yaptı. Kurban pazarlarının kalabalık, para sayma ve kontrol sürecinin zor olduğuna dikkat çeken Yaman, dolandırıcıların bu durumdan yararlanabileceğini söyledi.

Karamanlı besicilerden, kurban satışı sırasında dolandırıcıların tuzağına düşmemeleri için çok dikkatli olmalarını isteyen Yaman, satılan hayvan karşılığında alınan paraların iyi incelenmesi gerektiğini vurguladı. Her bayram sahte para dolandırıcılığı yaşandığını anımsatan Yaman, dolandırıcıların genellikle il dışından geldiklerini belirterek şüpheli bir durumda hemen kolluk kuvvetlerine haber verilmesini önerdi.

Besicilerin bu dönem artan girdi fiyatlarının yükselmesiyle zor durumda kaldığını söyleyen Yaman, birlik üyelerini olası dolandırıcılık olaylarına karşı uyanık olmaya davet etti. Yaman, “Üreticilerimizin kurban pazarında sahte paraya, dolandırıcılığa çok dikkat etmesi lazım. Biliyorsunuz hayvan pazarları kalabalık. Üreticilerimiz ise çoğu köyden kentte geliyor. Bu yüzden sahte paranın ayrımını yapamıyor. Ayrım yapamadığı için dolandırıcılar bu işten faydalanıyor” dedi.

 

Kaynak: anka